Home » Het dragen levert me meer op dan alleen een tevreden baby. Draagdinnetjes!

Het dragen levert me meer op dan alleen een tevreden baby. Draagdinnetjes!

Door Sanne | Kort gezegd: de draagwereld is een hele fijne wereld. Verreweg de meeste draagmama’s zijn enorm warm, lief en behulpzaam. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, maar laten we vooral positief blijven. Wat mij vooral opvalt, is dat er zoveel vriendinnen en vriendinnengroepen uit ontstaan. Dames die elkaar nog zien als de kinders al járen uit de luiers, eh… doeken zijn. Vind ik bijzonder.

Vriendschap

Ik bedoel, doorgaans zijn veel vrouwen bij elkaar geen goed teken. Er ontstaat ruzie, geroddel, ellende. En er zouden er maar een paar ongesteld zijn. Berg je maar. Nee ik ben (helaas) niet echt een meisjes meisje. Maar de draagwereld is toch echt anders. Zo zijn er aardig wat dames waar ik het per PB of de groepen helemaal prima de luxe kan vinden. Of we elkaar ooit in het ‘echie’ zullen ontmoeten zal de tijd leren. Maar het lijkt me ontzettend leuk. Wel heel druk en chaotisch voor de omstanders, dat wel. Vriendschap gebaseerd op dragen en een voorliefde voor wijn. Moet kunnen. Wijn is ook fijn. Oh, en met een enkeling ook een liefde voor boeken. Ook zeldzaam.

En natuurlijk kan ik mijn escape musketiers niet vergeten. Indirect ook leren kennen vanwege de ‘doekjes’. Vanaf de eerste ontmoeting zit ook dat prima. Zou ze nooit meer willen missen. En da’s niet alleen omdat ik dan nooit meer escape rooms zou doen, he. Nee ze zijn ook gewoon schatjes. Maar da’s onder ons, he. Anders krijgen ze nog spatjes 😉 En dan hebben we nog de consulenten die je ALTIJD mag lastigvallen met vragen. Of gewoon voor de lol. Altijd leuk. En altijd behulpzaam. Ik kan niet wachten tot ik eindelijk nieuwe knopen mag gaan doen, en de consulent weer gezellig langs komt.

En en en: het opperhoofd van deze blog, Mary-Lou. Zonder dragen hadden we elkaar nooit leren kennen en zou ik nooit blogjes schrijven. Of in ieder geval nooit openbaar. Dus ook een dikke kus voor haar en haar begrip als het me af en toe niet lukt.

U ziet, het dragen heeft me meer opgeleverd dan alleen een tevreden baby. Alsof dat al niet genoeg was geweest. En ik ben nog steeds héél blij dat ik de doekjes heb ontdekt. Mijn portemonnee is iets minder blij, maar hé: voor niks gaat de zon op toch? 😉
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond