Home » Slaapt ie al door? Hier heb je 6x waarom dat helemaal geen pretje zou zijn

Slaapt ie al door? Hier heb je 6x waarom dat helemaal geen pretje zou zijn

En slaapt ie al door? Dat de bewuste “ie” voor je gevoel net aan opgedroogd is uit je buik doet er even niet toe. Dat je alleen al door de vraag te horen je, al dan niet onbewust, een oordeel van de ander meekrijgt, evenmin. Als je de vraag met ja kunt beantwoorden is dat fijn. Heel erg fijn. Spreken de spreekwoordelijke “wallen tot je knieën” boekdelen is dat ook fijn. Heel erg fijn!

Waarom een baby die doorslaapt ook geen pretje is

Doorlekken

Die luiers van tegenwoordig kunnen gelukkig een hoop aan. Klokje rond om baby’s billetjes is soms een ander verhaal en net iets teveel van het goede. Voordeel van doorlekken door het doorslapen is wel dat je uitgerust aan die alsmaar groeiende berg was kunt beginnen.

Doet ie het nog

Een baby die ik een paar uurtjes niet heb gehoord, maakt mij zenuwachtig. Ik ga dan controleren. Doet hij het nog? Hoor ik niet snel genoeg een gerustellende ademhaling? Dan sluip ik naar het bedje toe en leg even mijn hand op de borst. Gewoon om het zeker te weten. Kak, wakker! Helemaal niet erg joh, want…

Minder tijd samen

Anders heb je toch een pak minder tijd samen te spenderen. Lijkt me duidelijk.

Oefening baart kunst

Over een paar jaar als ze groot en wijzer denken te zijn en het nachtleven onveilig gaan maken, liggen we wakker tot we de deur in het slot horen vallen en weten dat ze veilig thuis zijn. Zie de babytijd maar als een generale repetitie. Hoe slechter het nu gaat, des te beter gaat het je straks af. En anders… oefening baart atijd kunst.

Niet het één, wel het andere

De één slaapt door, maar eet misschien helemaal niet goed. De ander huilt nooit, maar is niet prettig in de omgang naar andere kinderen. Er is altijd wat! Bij iedereen. Het is nooit helemaal perfect. Gelukkig is er daarentegen wel een boel goed.

Welkom bij de club

Je zou anders toegang tot dé community missen. #nachtouders Tuurlijk, soms ben je er helemaal klaar mee en wil je, net als een tijdschrift abonnement dat veel te veel kost, het lidmaatschap van opzeggen, maar je krijgt er zoveel voor terug! Lees maar eens terug.
 
 
 
Foto slapende baby via Shutterstock 
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Herkenbaar! Onze zoon sliep pas vrij laat door. Wanneer hij ‘s nachts dan niet wakker werd schrok ik meteen en keek ik eerst in zijn bedje.
    Liefs

  • Heel fijn dat de andere kant ook eens belicht wordt! Natuurlijk heb ik inmiddels liever dat hij doorslaapt, maar dat heeft bij ons toch ook 11 maanden geduurd… En ik werd vooral gek van alle vragen – die soms voelden als verwijten – en de bijbehorende goedbedoelde, maar ongevraagde adviezen. Uiteindelijk gaat het om wat je kindje nodig heeft en volgt ieder haar eigen moedergevoel, en dat is altijd goed 🙂

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond