Home » Een donzen dekbed voor jong en oud

Een donzen dekbed voor jong en oud

Een donzen dekbed is heerlijk voor kinderen en volwassenen. Waarom het zo lekker is en vooral hoe je de juiste keuze maakt qua soort donzen dekbed, vertel ik je in deze blog.

Een donzen dekbed is heerlijk voor kinderen en volwassenen. Waarom het zo lekker is en vooral hoe je de juiste keuze maakt qua soort donzen dekbed, vertel ik je in deze blog.

Wat is een donzen dekbed?

Om te beginnen is het natuurlijk handig om even uit te leggen wat een donzen dekbed is. Een donzen dekbed is gevuld met veren of dons. Dons herken je aan de zachte pluis zonder hard middenstuk (stokje). Het grote voordeel aan dons is dat het heel goed warmte vast kan houden, omdat de vele kleine haartjes waaruit dons bestaat voorzien zijn van weerhaakjes. Deze weerhaakjes zorgen er weer voor dat warmte goed vastgehouden wordt.
Deze twee eigenschappen zijn dan ook direct het verschil tussen veren: veren hebben namelijk wél een hard middenstuk en daarnaast houden ze minder goed warmte vast.

Wat voor dons moet ik hebben?

Wanneer je gaat kiezen voor een donzen dekbed, kun je kiezen uit ganzendons en eendendons. Op zich zijn de eigenschappen van beide soorten dons hetzelfde, dus je keuze is altijd goed. Ganzendons wordt vaak gezien als hoogwaardiger omdat de donsvlokken groter zijn. Daardoor zou ganzendons warmte beter vasthouden en is er minder vulling nodig.

Welke warmteklasse moet ik hebben?

Een belangrijk punt is welke warmteklasse dekbed je kiest. Als jij het vaak snel warm hebt in bed, dien je namelijk een ander donzen dekbed te kiezen dan wanneer je altijd ligt te rillen in je bed. Er zijn vier warmteklassen:

  • Warmteklasse 1: Een fijn warm dekbed voor de koude slaapkamers en/of de echte koukleumen.
  • Warmteklasse 2: Dit is de meest gekozen soort warmteklassen. Deze passen goed bij het Nederlandse klimaat.
  • Warmteklasse 3: Als je het vrij snel warm hebt in bed of je hebt in de winter een verwarming aan in de slaapkamer, dan is deze warmteklasse goed.
  • Warmteklasse 4: Dit zijn zomerdekbedden die zelfs tijdens warme zomernachten niet heet aanvoelen.


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond