Home » Review Dog Man – Aanval van de vlooien

Review Dog Man – Aanval van de vlooien

dgo man

Dog Man is een spel waarvan de doos al direct hele blije kinderen opleverde. Deze is namelijk voorzien van superleuke illustraties van een grote robot dinosaurus en verschillende superhelden. In dit spel mogen wij in de rol kruipen van de superhelden en moeten we het boeventeam van vlooien onder leiding van Biggie zien te verslaan met allerlei geheime hulpmiddelen. Dat klinkt wel heel spannend he? Dapper als we zijn durfden wij de strijd aan om de robo-brontosaurus uit elkaar te schieten! Lees mee hoe we dat voor elkaar kregen.

De inhoud van Dog Man – Aanval van de vlooien:

In de doos vind je het spelbord, 6 superhelden, de basis en 3 onderdelen van de robo-brontosaurus, 1 spinner en 20 fiches.
De fiches zijn de hulpmiddelen en zijn er in 2 verschillende kleuren, namelijk geel en paars.
De superhelden moet je zelf nog in hun basis plaatsen, zo ook de robo-brontosaurus, maar dit is erg simpel te doen en wijst zichzelf.

Review Dog Man - Aanval van de vlooien

Hoe speel je Dog Man – Aanval van de vlooien?

Wanneer je de superhelden en de robo-brontosaurus in elkaar gezet hebt kun je ze op hun plek zetten. Dit is met hun plaatje aangegeven dus makkelijk te zien. Ook de fiches moeten verdeeld door op elke aangewezen plek 2 fiches te plaatsen.
Er zijn 3 verschillende fiches namelijk de helikopter, de onzichtbaarheidsspray en het krimppistool.

Je begint door aan de spinner te draaien, deze geeft aan hoeveel stappen je mag zetten, namelijk 1 tot 3. Alle spelers komen aan de beurt met draaien en als laatste is altijd de robo-brontosaurus.
Je volgt de uitgezette lijnen om je te verplaatsen en moet ervoor zorgen dat je de robo-brontosaurus uitgeschakeld hebt voor hij bij het einde van het speelveld is.
Je kunt hem tegenhouden met de verschillende hulpmiddelen die op de fiches staan.
Zo kun je je met de helikopter overal heen verplaatsen en helpt de onzichtbaarheidsspray je om sneller te bewegen over het bord doordat je extra stapjes mag maken.

Review Dog Man - Aanval van de vlooien

Met het krimppistool kun je de robo-brontosaurus daadwerkelijk uitschakelen.
Wanneer je op het juiste vakje staat en je bent in het bezit van het krimppistool fiche, dan kun je een deel uit de basis schieten. Met 3 delen heb e dus 3 pistolen nodig om hem volledig uit te schakelen. Na het uitschakelen moet je ook nog terug zien te komen naar het hok. Dus het is nog een flinke klus! Gelukkig zijn er ook fiches om de boeven een aantal stapjes terug te laten zetten, dat geeft je wat extra tijd.

Wanneer je de bronto-robosaurus verslagen hebt valt het doosje om en staat er KABOEM! Dat werd natuurlijk nog lekker luid herhaalt meerdere keren hier.

Review Dog Man - Aanval van de vlooien

Leeftijd Dog Man – Aanval van de vlooien

Het spel is bedoeld voor kinderen van 6-12 jaar. Omdat er 6 supermaatjes zijn kun je met maximaal 6 personen spelen. Mijn kindjes zijn 5 en 6 jaar en vonden het beide ontzettend leuk. Wel merkte ik dat ze hun fiches het liefst zo lang mogelijk wilden bewaren, waardoor we de robo-brontosaurus bijna niet meer konden uitschakelen. Dit moest ik dus wel even extra goed uitleggen. Naar mate we het spel meer speelden werd dit meer duidelijk en waren ze hier wat sneller in.

Review Dog Man - Aanval van de vlooien

Onze conclusie

Het spel ziet er ontzettend leuk uit, de illustraties zijn fantastisch en echt toepasselijk.
Het heeft echt een superhelden uitstraling en dat werd hier dan ook enorm gewaardeerd.
Door het vaker te spelen werden de regels duidelijker, in het begin was het wel even wennen en het spel uitspelen was een echte uitdaging. Hier zijn we dol op bordspelletjes en allemaal heel fanatiek, dus deze uitdaging vonden wij geen probleem.
Je kunt er zelf ook genoeg in variëren doordat de kindjes meerdere superhelden tegelijk wilden spelen, ook hebben ze een keer alle hulpmiddelen bij elkaar gelegd om zo als een team het boeventeam uit te schakelen. Vond ik ook wel slim bedacht van ze! Wij vonden het wel een enorm leuk spel dus vinden het zeker een aanrader! We hebben ons er goed mee vermaakt en inmiddels hebben ze het zelf alweer een aantal keer gespeeld.


Dog Man – Aanval van de vlooien kost € 20,99 en je hem shopt hem online natuurlijk via Bol.com!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond