Home » DIY planten homedeco – Simpel en leuk!

DIY planten homedeco – Simpel en leuk!

DIY planten homedeco - Simpel en leuk!

Kun jij planten ook niet in leven houden, maar is een simpele DIY wél aan jou besteedt? Dan heb ik een leuke DIY voor je om in enkele stappen planten homedeco te maken!

Snelle DIY

Deze DIY is in slechts enkele minuten gepiept en dus ook ideaal voor als jij gewoonlijk geen rust hebt voor een DIY. Ook als drukke moeder kun je tussendoor snel iets leuks maken.

Je hebt er de volgende dingen voor nodig:

  • Doosje kunstplantjes op stok (Action €2,49)
  • Kleine glazen potjes of vaasjes
  • Decoratiezand
  • Glitters kunnen een leuke toevoeging zijn
  • Sateprikker
  • Eventueel een schaar
DIY planten homedeco - Simpel en leuk!

Deze planten homedeco maak je zo

Zoals ik al schreef is het ontzettend gemakkelijk én snel! Hieronder zal ik je vertellen hoe je te werk gaat. 

Optie 1: Easy 

Vul je potje met decoratiezand. Vervolgens knip je indien nodig een stuk van het steeltje van je kunstplant. Vervolgens steek je de plant in het potje met zand. Klaar!

Optie 2: Sparkly

Voor extra variatie en een sparkly toevoeging kun je wat glitters door het decoratiezand mengen. Je kunt kiezen voor fijne glitters, maar juist ook wat grovere glitters. 

Optie 3: Multicolor

Wellicht ben je wel bekend met het knutselen met gekleurd zout. In dit geval ga je op dezelfde manier te werk. 

Je vult je potje met een laagje decoratiezand. Vervolgens gebruik je een andere kleur voor een nieuwe laag. Je kunt ervoor kiezen om meer verschillende kleuren te gebruiken of meerdere dunne laagjes af te wisselen. Dit doe je naar wens. Vervolgens steek je de satéprikker langs de zijkant van je potje omlaag en weer omhoog. Hierdoor ontstaat er een speels patroon tussen de verschillende lagen decoratiezand!

DIY planten homedeco - Simpel en leuk!

Resultaat: Homedeco met planten die niet dood gaan!

Met slechts een paar minuten van je tijd en de nodige materialen creëer je leuke homedeco met planten die niet doodgaan. Deze DIY maak je gemakkelijk passend bij jouw woonstijl, door kleuren te gebruiken uit jouw interieur en je persoonlijke keuze voor decoratie zand en eventuele glitters.

Gastblog door: www.AlotlikeLOT.nl

Kun jij planten ook niet in leven houden, maar is een simpele DIY wél aan jou besteedt? Dan heb ik een leuke DIY voor je om in enkele stappen planten homedeco te maken!


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond