Home » Dit zijn de verschillende soorten raamdecoratie

Dit zijn de verschillende soorten raamdecoratie

Raamdecoratie is wat mij betreft een essentieel onderdeel van elk interieur. Ik vind ramen in de huiskamer zonder raamdecoratie minder mooi

Raamdecoratie is wat mij betreft een essentieel onderdeel van elk interieur. Ik vind ramen in de huiskamer zonder raamdecoratie persoonlijk minder mooi. Er ontbreekt dan gewoon iets, vind ik. Raamdecoratie zorgt voor sfeer en stijl en daarnaast is het ook gewoon heel functioneel. Je wilt tenslotte vast niet dat iedereen binnen kan kijken ’s avonds als jij lekker op de bank ligt voor de televisie. Dus als je op zoek bent naar verschillende soorten raamdecoratie, ben je hier aan het juiste adres! In deze blog bespreek ik enkele populaire opties die je kunt overwegen bij het decoreren van je ramen.

Gordijnen

Gordijnen zijn een tijdloze keuze als het gaat om raamdecoratie, hoewel we wel zien dat de populariteit van gordijnen jaarlijks wat afneemt. Moderne huizen hebben meestal geen gordijnen meer, maar jaloezieën of shutters. Waar je voor kiest, is aan jou, het is een kwestie van smaak.
Gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, kleuren en patronen, waardoor je eindeloos kunt variëren.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een moderne en vooral ook populaire optie voor raamdecoratie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, denk bijvoorbeeld aan hout, aluminium en kunststof. Jaloezieën kunnen gemakkelijk worden gekanteld om het lichtniveau in de kamer aan te passen. Tegelijkertijd bieden ze op deze manier privacy.
Jaloezieën kunnen in ieder huis en een fijne bijkomstigheid is dat je jaloezieën op maat kunt laten maken.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn praktisch en worden vaak gebruikt voor in de slaapkamer. Ze kunnen worden opgetrokken tot een strakke, horizontale vouw, zodat er veel lichtinval is. Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen en patronen, waardoor ze gemakkelijk te combineren zijn met de rest van het interieur.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn, naast de jaloezieën, ook een populaire keuze, met name vanwege hun veelzijdigheid. Ze kunnen simpel worden opgerold om het licht binnen te laten of juist te blokkeren. Vooral rolgordijnen met verschillende stroken zijn populair. Dit zijn de rolgordijnen die om en om stroken hebben die lichtdoorlatend en niet lichtdoorlatend zijn. Dit geeft een speelse look, maar je kunt alsnog de felle zonnestralen blokkeren indien gewenst.

Shutters

Shutters bestaan uit horizontale houten lamellen die kunnen worden versteld om het licht te filteren of volledig te blokkeren. Shutters voegen een vleugje luxe toe aan elke ruimte en zijn wat ons betreft perfect geschikt voor landelijke, klassieke of traditionele interieurstijlen. Vaak is dit wel een duurdere optie, dus kijk hier vooraf goed naar.

Onthoud dat raamdecoratie niet alleen functioneel is, maar ook een stempel kan drukken op de sfeer in huis. Kijk dus goed rond voor je een keuze maakt!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond