Home » Dit zijn de beste oplossingen tegen bedplassen

Dit zijn de beste oplossingen tegen bedplassen

Dit zijn de beste oplossingen tegen bedplassen

Bedplassen komt vaker voor dan je denkt. Het is een groot probleem voor kinderen en hun ouders, en kan voor beiden heel frustrerend zijn. Zo hebben kinderen misschien schaamte voor hun gedrag en hebben ouders wellicht het gevoel dat het hun schuld is dat het regelmatig gebeurt. Het kan echter lastig zijn om bedplassen zomaar te stoppen. Toch zijn er wel verschillende oplossingen tegen bedplassen die dit een stuk makkelijker maken. Lees snel verder, want in dit artikel zetten wij de handigste methodes voor je op een rijtje.

Plaswekker

De meest effectieve methode om van het bedplassen af te komen, is een plaswekker. Maar wat is dit nou precies? Een plaswekker werkt in combinatie met een speciaal broekje waar een vochtsensor inzit. Deze methode zorgt ervoor dat het kind wakker leert te worden als de blaas vol is. Het werkt als volgt: wanneer het kind naar bed gaat, trekt het kind het sensorbroekje aan. Wanneer er vocht vrijkomt, gaat direct het alarm af van de plaswekker. Zo wordt het kind snel wakker en weten ook de ouders precies wanneer de blaas van het kind te vol is. Door middel van een plaswekker ben je er dus altijd op tijd bij.  Het is een hele eenvoudige en doeltreffende methode. Veel kinderen zijn na een korte periode dan ook zindelijk. Op zoek naar een plaswekker? Online kun je deze vinden.

Geef een beloning

Als jouw kind het een nacht drooggehouden heeft, geef hem/haar dan een beloning. Zo laat je merken dat het goed is dat dit is gebeurd. Jouw kind straffen omdat hij/zij in haar bed plast werkt daarentegen absoluut niet. Zo wordt het kind alleen maar banger dat het weer gebeurt en gaat het kind zich meer schamen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Laat merken dat je als ouder blij bent dat het jouw kind gelukt is om niet te bedplassen.

Preventief wakker maken

Het is misschien niet heel fijn om telkens te doen, maar door jouw kind preventief wakker te maken zorg je ervoor dat jouw kind kan plassen als hij/zij goed wakker is. Wat je zou kunnen doen, is een bepaald tijdstip afspreken wanneer je jouw kind wakker maakt. Zo raken jullie er beiden aan gewend. Op dit tijdstip kan jouw kind dan gaan plassen. Let op, het is wel van groot belang dat jouw kind écht goed wakker is. Om hier zeker van te zijn, kun je bijvoorbeeld eventjes het licht aanzetten. Het kind preventief wakker maken is een methode die veel wordt toegepast. Bij veel kinderen is dit na een tijdje dan ook niet meer nodig om te doen, omdat zij ’s nachts niet meer bedplassen.

Medicijnen

Mocht het zo zijn dat bovenstaande methodes allemaal niet werken, kan het een oplossing zijn om jouw kind tijdelijk medicijnen te laten gebruiken. Deze medicijnen zorgen ervoor dat jouw kind één of meer nachten droog kan blijven. Het is echter niet handig om constant medicijnen te gebruiken, want het moet tenslotte toch een keer vanzelf goed overgaan. 

Hopelijk kun je met een van deze methodes goed aan de slag, en zie je na een tijdje het gewenste resultaat!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond