Home » Dit is het verschil tussen een inboedel- en een opstalverzekering

Dit is het verschil tussen een inboedel- en een opstalverzekering

Uiteraard wil je ervoor zorgen, bij zowel een koop- als huurhuis, dat je goed verzekerd bent. Dat kan met een inboedel- en opstalverzekering

Uiteraard wil je ervoor zorgen, bij zowel een koop- als huurhuis, dat je goed verzekerd bent. Of er nou een boom op je huis valt of dat er ingebroken wordt, het is fijn als je je zaken op orde hebt en zeker weet dat geld niet het probleem zal zijn. Veel mensen halen de twee belangrijkste verzekeringen wat betreft wonen door elkaar, terwijl ze toch wel voor hele andere situaties bedoeld zijn. Wij leggen het je graag even uit.

De opstalverzekering

Een opstalverzekering is voornamelijk belangrijk als je een koophuis hebt. Aangezien deze verzekering altijd naar de eigenaar van de woning gericht is, heeft het dus weinig zin om deze te regelen wanneer je in een huurhuis woont. Als het goed is heeft jouw verhuurder deze zaken op zich genomen. De opstalverzekering dekt de kosten van schade aan jouw woning, zoals bij een brand of rookschade, wateroverlast waar je zelf geen aandeel in hebt of bijvoorbeeld dakschade vanwege een grote storm. Allerlei zaken waar jij dus weinig invloed op hebt, maar welke wel flink mis kunnen gaan. De kosten van dit soort schade kunnen snel oplopen, dus het is zeker verstandig om je hier goed voor te verzekeren.

De inboedelverzekering

Of je nu in een huurhuis woont of in een koopwoning, een inboedelverzekering is altijd een goed idee. Het is geen verplichte verzekering, maar gelukkig kost deze premie ook niet veel per maand. De inboedelverzekering dekt alle schade in je huis en dan voornamelijk je eigendommen. Denk hierbij aan je interieur, gordijnen, apparatuur et cetera. Als je een keukenbrand hebt waardoor je eettafel sneuvelt, kan de inboedelverzekering de kosten hiervan dekken. De opstalverzekering zal zich ontfermen over het plafond wat wellicht schade opgelopen heeft. Daarnaast dekt een inboedelverzekering ook de schade bij bijvoorbeeld inbraak of diefstal.

Zoals je ziet is het eigenlijk heel simpel. De opstalverzekering dekt alle schade aan je huis zelf en alles wat eraan vastzit. Zowel de deuren en muren, maar ook de leidingen en dakgoten vallen onder de opstalverzekering. Is er schade aan je eigendommen in je huis, dan valt het onder de inboedelverzekering. Bij een huurhuis is het dus vooral verstandig om de inboedelverzekering goed te regelen, maar bij een koophuis zal je beide verzekeringen op orde moeten hebben. Let er wel op dat je niet over verzekert. Vaak kun je zelf een bedrag aangeven tot welke hoogte je wilt verzekeren, waardoor je dus heel makkelijk zelf de hoogte van je premie kunt instellen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond