Home » Dit kun je doen voor het goede doel

Dit kun je doen voor het goede doel

Zit jij erover na te denken of je wilt doneren aan een goed doel? Of doe je dat al, maar ben je benieuwd hoe je nog meer kunt doneren?

Zit jij erover na te denken of je wilt doneren aan een goed doel? Of doe je dat al, maar ben je benieuwd hoe je nog meer kunt doneren? Dan ben je hier aan het goede adres. Veel mensen in de samenleving kunnen wel een steuntje gebruiken. Goede doelen zetten zich dag in en dag uit voor deze mensen in. Zij kunnen dus ook wel wat steun gebruiken. In dit artikel zetten we op een rijtje hoe jij goede doelen kunt helpen en op wat voor verschillende manieren je kunt doneren.

Meer mogelijkheden dan het doneren van geld

De kans is groot dat je bij doneren als eerste aan geld moet denken. Dat is niet zo gek. Op televisie worden vaak grote bedragen gedoneerd aan goede doelen en wie kent de collectes op straat en voor de deur nou niet. Dat is allemaal prachtig, maar er zijn nog veel meer manieren om iets goeds te doen voor het goede doel.

Mobiele telefoons doneren

Bijna iedereen heeft wel een oud mobieltje ergens achter in een kast liggen. Veel mensen verwachten die ooit nog een keer nodig te hebben, maar toch blijven die mobieltjes jaar in en jaar uit in de kast liggen. Dat is zonde. Want mobiele telefoons kun je makkelijk inleveren voor het goede doel. Het inleveren van oude telefoons levert een goed doel, namelijk geld op. Zo ben jij van je stoffige mobieltje af en doneer je aan het goede doel zonder direct een bedrag over te hoeven maken. Dat is niet alleen handig, maar ook een super mooi gebaar. Een voorbeeld van een goed doel waar je je oude telefoon kunt inleveren, is Cliniclowns. Dit soort goede doelen zetten zich in voor zieke kinderen of eenzame ouderen en zijn daarmee van groot belang voor veel mensen in de samenleving. Een lach op het gezicht van iemand met pijn of verdriet kan de ziekte even doen vergeten. Jij helpt belangrijke goede doelen als bijvoorbeeld Cliniclowns dus al met je oude telefoontje van achter in de kast!

Kleding doneren

Er zijn ook veel goede doelen die niet alleen geld nodig hebben, maar ook spullen. Denk bijvoorbeeld eens aan goede doelen die mensen in een oorlogsgebied helpen. Er zijn gelukkig ook goede doelen die zich inzetten voor daklozen. Dit soort goede doelen zijn er heel erg mee geholpen als jij de kleding die je niet meer draagt aan hen doneert. Zij kunnen deze kleding vervolgens geven aan de mensen die het ontzettend nodig hebben. Zij hebben bijvoorbeeld geen bezittingen meer of hebben geen geld om kleding mee te kopen. Zie het als een manier om overtollige kleding kwijt te raken en om iets moois te doen voor de medemens.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond