Home » Dit is wat je allemaal samen met je kind kunt doen op vrije dagen!

Dit is wat je allemaal samen met je kind kunt doen op vrije dagen!

Als moeder heb je ontzettend veel balletjes hoog te houden, maar in deze blog vertellen wij je wat je samen met je kind kunt doen.

Als moeder heb je ontzettend veel balletjes hoog te houden, je moet zorgen voor je kind en hen vermaken, daarnaast heb je werk, de rest van het gezin, familie, vrienden en natuurlijk nog je vrije tijd. Soms kan het voelen alsof de dag te weinig uren heeft en je nergens aan toekomt. Gelukkig is er dan het weekend en verschillende vrije dagen. Zo heb je onder andere Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Dit zijn dagen die je elk jaar vrij krijgt en kunt indelen hoe je dit zelf graag wilt. 

Zo kun je bijvoorbeeld je was bijwerken, een grote schoonmaak doen in je woning of een dagje met jezelf op stap gaan. Het leukst is natuurlijk om iets te gaan doen met je kind. Wat hun leeftijd ook is, voor hen is dit ook een vrije dag. Er zijn ontzettend veel leuke dingen die je samen met je kind kunt doen, of het nu goed weer is of wat minder goed weer. Weten wat je allemaal kunt doen met je kind? Je leest het hier!

Vrije dagen vullen in de winter

Ondanks dat de meeste officiële vrije dagen in de maanden april tot mei vallen, zijn er in de winter genoeg momenten om iets te doen samen met je kind. Ook wanneer het in de andere maanden slecht weer is, kun je verschillende dingen doen. 

Zo kun je ervoor kiezen een dagje uit te gaan en echt ergens naartoe te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een indoor speeltuin, naar de bioscoop, zwemmen of naar een museum. Wat je gaat doen is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Je kind moet het leuk vinden, maar is het voor jou belangrijk dat jij het ook leuk vindt? Dingen als budget, mogelijkheden in de buurt en de leeftijd van je kind spelen daarnaast ook mee. Ergens naartoe gaan kost vaak geld en daarnaast is de kans op drukte groot, omdat veel mensen die dag vrij zijn.

Daarom kun je er ook voor kiezen om thuis samen iets te gaan doen. Zo kun je bijvoorbeeld iets gaan bakken, een film kijken, een spelletje spelen of tekenen en knutselen. Er zijn ontzettend veel opties die je kunt doen met je kind. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe puzzel maken, kun je deze gemakkelijk in verschillende moeilijkheden uitzoeken. Bekijk op Speedcube.nl de verschillende mogelijkheden. 

Ook kun je het schoonmaken van de woning combineren met een bezigheid met je kind. Misschien vinden ze het wel heel leuk om te helpen stofzuigen, ramen zemen of was ophangen. Het duurt op deze manier misschien wel wat langer, maar het brengt veel plezier en daarbij doe je twee in één. Daarnaast leren je kinderen op deze manier ook nog eens op wat voor manier ramen bijvoorbeeld goed gezeemd moeten worden.

Leuke dingen die je kunt doen met goed weer 

In de maanden april tot mei en juni is de kans op goed weer sterk aanwezig. Daarom is het ook leuk om samen met je kind buiten iets te gaan doen op deze dagen. Hier kun je veel verschillende kanten mee op, waarbij de leeftijd van je kind en jullie beide interesses natuurlijk een grote rol spelen. Wanneer het lekker weer is, is het heerlijk om naar buiten te gaan. Zo pak je wat mee van het goede weer en ben je samen met je kind. Er zijn veel verschillende dingen wat je kunt gaan doen, hierbij speelt het budget wederom een grote rol.

Wil je liever niet te veel geld uitgeven of de drukte vermijden, dan zijn er genoeg opties om budgetproof iets te ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld naar een speeltuin bij jou in de buurt of in een ander dorp, jullie kunnen samen de verschillende speeltuinen ontdekken door meerdere speeltuinen af te gaan en verder kun je verschillende spelletjes buiten spelen, denk aan stoepranden, voetballen, verstoppertje en stoepkrijten. Dit kun je natuurlijk samen doen, maar is ook leuk om met kinderen uit de buurt te doen. Op die manier kun jij samen met je buren een kopje koffie drinken en kletsen, terwijl de kinderen aan het spelen zijn. 

Andere dingen die je kunt doen waar wat kosten aan verbonden zijn, is bijvoorbeeld naar een kinderboerderij, een pretpark of een dierentuin gaan. Houd er dan wel rekening mee dat er waarschijnlijk meer gezinnen iets gaan doen tijdens hun vrije dag. Het kan dus erg druk zijn!

Of je jouw vrije dag nu gebruikt om het huishouden helemaal bij te werken of iets te ondernemen met je kind, deze dag is ook een dag om aan jezelf te denken. Als moeder gebeurt er veel tegelijk. Een vrije dag kan de pauze zijn die jij even nodig hebt om tot rust te komen. Zo kun je ook vrienden of familie vragen een dagje met je kind op stap te gaan. Dit vinden zij vaak nog leuk ook!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond