Home » 10 dingen die elke Weight Watcher herkent

10 dingen die elke Weight Watcher herkent

Dingen die elke Weight Watcher herkent | Nu ik weer zo bezig ben met een gezonder levenstijl en gewicht verliezen, zie ik een patroon. Er zijn bepaalde dingen die ik doe of laat die elke Weight Watcher in meer of mindere mate zal herkennen. Je hoeft er niet eens Weight Watchers voor te doen, een hoop is ook universeel. We zitten namelijk allemaal in hetzelfde schuitje. Ik word er niet per se heel blij van trouwens, want sommige van deze dingen staan blijvend succes in de weg. Dus puntje van aandacht.

Dingen die elke Weight Watcher herkent

10 dingen die elke Weight Watcher herkent

Lichte kleren aan voor het wegen

Ik denk dat iedereen die zich thuis weegt, dat meteen na het opstaan doet en waarschijnlijk naakt. Als je de Weight Watchers cursus bezoekt, kan dat natuurlijk niet. Dus lichte schoenen aan en bij voorkeur een frivool jurkje. Je moet ergens je winst vandaan halen toch?!

Eten afwegen tot het maximale

En nu we het toch over het wegen hebben… Heel het programma draait om je eten en drinken bijhouden. Dat doe je door… juist alles af te wegen. Maar als je nou weet dat 175 gram aardappelen 4 punten zijn. En 216 gram aardappelen ook. Dan neem je zoveel als mogelijk voor je punten. Ik tenminste wel. Value!

Na het wegen minder streng

Op je weegdag begint je nieuwe week. Bij mij is dat op donderdag. Weegdag stond gelijk aan feestdag. Teugels laten vieren en los ging ik. Om de boel op zondag weer strak op te pakken. Zodat je op weegdag toch weer wat kwijt was. En weer opnieuw feestdag. Een soort van vicieuze cirkel. Een stomme cirkel.

Bepaalde dingen nooit meer eten

Ondanks het af en toe losgaan zijn er bepaalde dingen die je nooit meer eet of drinkt eens je weet hoeveel punten ze zijn. Een glas geperste jus d’orange bijvoorbeeld. En laat ik het over lava cake niet hebben. Op een dag mag ik 23 punten eten. Lava cake kost 24 punten! Tis de moeite niet.

Het beter weten, maar niet beter doen

In theorie vind ik de Weight Watchers de beste manier om af te vallen. Je hoeft jezelf niets te ontzeggen. Behalve die lava cake dan. 😉 Er is zelfs wekelijks ruimte om uit eten te gaan, een wijntje te drinken, een broodje kroket of een stukje chocola te eten. Het is ook geen dieet, maar een nieuwe levenstijl. Wel moet je keuzes maken natuurlijk. In theorie is het zo helder als wat. Maar de praktijk, tsja de praktijk leert dat ik nog steeds in oude valkuilen trapt.

Gewoon eten als traktatie zien

En als ik eenmaal in die goede modus zit, dan voel ik me zo goed. Dan kan ik gewoon zo intens blij worden van mijn avondeten bijvoorbeeld. Eerst keek ik vooral uit naar het lekkers daarna. En mijn traktatie is op het moment rijstwafels. Serieus? Ja, echt! Een klein zakje Snack a Jacks met kaassmaak. Waarom een klein zakje en niet een grote pak met grote rijstwafels? Voor het snackgevoel! Ken je die kaaschipjes van Chipito? Daar smaakt het naar. Een klein zakje voor maar 4 punten. Luf it!

Boodschappen doen met de app in de hand

Soms schrik je je rot van hoeveel punten een voedingsmiddel is. Laatst had ik trek in een toetje, nou het was een ware onderneming om iets te vinden dat ik de moeite waard vond qua punten. Met m’n mobiel in de hand trok ik scannend door de koelvakken. Het is iets van Optimel geworden voor 2 puntjes. M’n dag was weer goed.

Meteen resultaat willen zien

Een blauwe maandag goed bezig zijn en meteen de volgende dag resultaat willen zien op de weegschaal. Geldt eigenlijk voor iedereen die bezig is met gewicht verliezen gok ik zo. Je weet dat het onzin is, maar hoopt toch tegen beter weten in.

Het goede voorbeeld

Mijn gezin heeft gelukkig niets te lijden onder mijn afvalpogingen. Ik hoef geen speciale dingen te kopen en eet gewoon met de pot mee. Maar soms baal ik er wel van dat Mila er zoveel van mee krijgt. Ik wil helemaal niet de boodschap uitdragen dat uiterlijk zo belangrijk is. Wel gezondheid en gebalanceerd eten. Nu ik mezelf niet meer weeg, is het een fijne bijkomstigheid dat ze dat in elk geval niet meer ziet.

Het is nooit goed

Leuk zo’n partner die me door dik en dun steunt. Als ik een snackje teveel neem, wil hij nog wel eens te hulp schieten met een behulpzame zou-je-dat-nou-wel-doen. Maar waarom doet ie dat? Hij kan (en dat doet hij ook echt ♥) wel elke dag zeggen dat hij me mooi vindt, maar ja op zo’n moment denk ik alleen: Zie je wel dat hij me te dik vindt. Handen in de lucht als jij dat ook denkt.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond