Home » Deze bezienswaardigheden in Antwerpen mag je niet missen

Deze bezienswaardigheden in Antwerpen mag je niet missen

Antwerpen is een stad met veel bezienswaardigheden en een citytrip is dan een goede manier om zoveel mogelijk van deze stad te ontdekken.

Antwerpen is een stad met veel bezienswaardigheden en een citytrip is dan een goede manier om zoveel mogelijk van deze mooie stad te ontdekken. In deze blog hebben we een aantal van de meest belangrijke bezienswaardigheden in Antwerpen op een rijtje gezet zodat jij precies weet wat je wil gaan bekijken tijdens jouw stedentrip! Ga je binnenkort overnachten in Antwerpen? Lees dan snel verder en leer meer over deze veelzijdige stad!

De grote markt

Een handig beginpunt van je tour door Antwerpen is de Grote Markt. Op dit imposante, driehoekige plein vind je gelijk een aantal belangrijke bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld het Stadhuis bekijken. Dit is een indrukwekkend gebouw dat werd gebouwd tussen 1561 en 1564 en wordt gekenmerkt door de renaissancestijl. Vergeet niet ook even naar binnen te gaan; in de verschillende zalen in het Stadhuis zijn mooie muurschilderingen te aanschouwen. Andere trekpleisters op de Grote Markt zijn de gildenhuizen en de kenmerkende fontein.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Op de Grote Markt is dit gebouw al niet te missen: de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De grote toren – van maar liefst 123 meter hoog – springt direct in het oog. Het is een 14e-eeuwse kathedraal in gotische stijl. In het gebouw zijn een aantal beroemde werken van de beroemde schilder Peter Paul Rubens te vinden. Achter het hoofdaltaar is ook een bekend werk te vinden, namelijk het schilderij ‘De dood van Maria’ van Abraham Matthyssens. De kathedraal is inmiddels opgenomen op UNESCO’s werelderfgoedlijst.

Rubenshuis

Wil je nog meer kunstwerken van Rubens bewonderen? Dan doe je er goed aan om het Rubenshuis te bezoeken. Officieel heet dit museum het Rubens Museum Antwerp en hier zijn veel van Rubens’ bekendste werken te bezichtigen. Het museum is gevestigd in het oude woonhuis van de grootmeester zelf en naast de kunstcollectie zijn ook de voorgevel van het pand en de pittoreske binnentuin echte aanraders om goed te bekijken. Het leuke is dat in het Rubenshuis niet alleen schilderijen van Rubens te bewonderen zijn, maar ook die van andere bekende Vlaamse kunstenaars.

Diamantmuseum

Antwerpen staat bekend als dé diamantstad. Het is dan ook niet voor niets dat er een heel museum is gewijd aan deze prachtige edelstenen. In het DIVA Diamond Museum leer je alles over de geschiedenis van de diamanten en waarom Antwerpen wordt gezien als de echte diamantstad. Het museum biedt een divers aanbod; zo zie je er bijvoorbeeld replica’s van de Britse kroonjuwelen, maar kun je er ook kunstwerken van hedendaagse diamantkunstenaars bekijken. Twijfel niet om dit museum te bezoeken, het ligt namelijk erg centraal gelegen!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond