Home » Het derde trimester; babykamer, op naamjacht en verlof!

Het derde trimester; babykamer, op naamjacht en verlof!

derde trimester update

Jaaaaa! Ik heb zwangerschapsverlof. Afgelopen vrijdag was mijn laatste werkdag en wat heb ik daarnaar uitgekeken. Van rust is alleen nog geen sprake. Eerst nog de gezellige, maar drukke kerstperiode door. Dan ga ik beginnen aan mijn lange waslijst van de laatste dingetjes die nog moeten gebeuren. Dat is voor de toekomst. Voor deze update over mijn derde trimester ga ik juist nog even terug in de tijd. Even graven in mijn door zwangerschapsdementie aangetast brein.
 
derde trimester update
 

Het derde trimester

 
Dit laatste trimester loopt van week 28 tot de geboorte. Ik heb er voor gekozen om nu al een derde trimester update te delen omdat er de komende weken niet veel spannends staat te gebeuren. Ik ga lekker babywasjes draaien, de babykamer afmaken en meer babydingen. Ook gaan we een geboortekaartje kiezen. Dat vind ik een beetje spannend, maar vooral enorm leuk! En ondertussen natuurlijk genieten van de 2 kleine wondertjes die we al hebben rondlopen.
 

Babynaam

 
De vraag aller vragen; hebben we al een babynaam? Nee! Helaas, maar we zijn goed bezig. Zowel Mila als Bas hebben 3 namen, dus voor deze baby willen we dat ook. Over 2 van de 3 namen hebben we overeenstemming. Ik reken het goed! Voor nu dan…
 

Groeiecho

 
Een paar weken geleden heb ik een groeiecho gehad. Hieruit bleek dat de baby bovengemiddeld groot is. Waar ongeveer 1,5 kg het gemiddelde is, was onze kleine man al bijna 2 kilo. Bij dit soort verschillen wordt er meteen gedacht aan zwangerschapsdiabetes, maar aangezien ik daarop ben getest, is er geen reden tot zorgen. Bij Mila bleek ook uit een groeiecho dat ze groot zou zijn. Niets was echter minder waar. Bij geboorte woog ze 3290 gram. Wat wel fijn is, ik krijg volgende week nog een groeiecho. Kreeg ik er bij Bas en Mila maar 1, bij deze praktijk zijn het er standaard 2. De eerste wordt genomen als uitgangspunt en pas na de 2e worden er conclusies getrokken. Klinkt logisch toch?!
 

Babykamer

 
Die gaat ook lekker. Het was een enorme klus om de zolder leeg te krijgen, maar het is gelukt. Daarna zijn er 2 werklui heel hard aan het werk geweest om een kamertje te creëren op de open zolder. In de tussentijd had ik via Marktplaats een mooi kamertje op de kop getikt. Alleen past de front van de kledingkast niet door het trapgat. Typisch! Gelukkig zijn we niet voor 1 gat te vangen (pun intended) en lijkt het goed te komen. Voor nu een hele kleine sneak peak. Als alles opgehangen en ingericht is, laat ik jullie heel graag het kamertje zien.
 
Sneak Peak babykamer Sem
 

Zwangerschapsverlof

 
De dag waarvan ik dacht dat hij noooooit zou komen, was daar natuurlijk toch. Door mijn klachten werkte ik al een stuk minder, maar ik was toe aan even niks. Ik heb voornamelijk last van rugpijn, maagzuur, mijn bekken en veel harde buiken. Alhoewel nog niet ingedaald, ligt hij wel de goede kant op en dat merk ik. Gelukkig is er geen sprake meer van ijzertekort, maar de vermoeidheid blijft. Zij het een stuk minder. Voor zover dat kan met al 2 rondlopende kinderen, die ook nog eens kerstvakantie hebben, ga ik hopelijk veel rust pakken. Aangezien Benjamin ook kerstvakantie heeft, gaat het vast goed komen.
 

Op stapel

 
Ziekenhuistas klaarzetten • Geboortekaartje kiezen • Kleine babywasjes • Groeiecho • De laatste loodjes!
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond