Home » De zin en onzin van de negenmaandenbeurs

De zin en onzin van de negenmaandenbeurs

De trolleys kunnen weer opgeborgen worden en er is weer plaats in de treinen van en naar Amsterdam. De huishoud- en de negenmaandenbeurs zijn weer voorbij. Sinds 3 jaar bezoek ik, samen met mijn nicht, trouw de negenmaandenbeurs. Waar ik voorheen voornamelijk ging voor de koopjes, het dagje uit op zich en (eerlijk is eerlijk) de gratis goodies, keek ik dit jaar voor het eerst met andere ogen naar de beurs. En dat heeft alles te maken met dat wat jij nu aan het lezen bent; mijn blog! Op de beurs vind je vertrouwde merken, maar het is natuurlijk ook de perfecte gelegenheid voor nieuwe namen om zich te introduceren. Ik keek eens goed om me heen en verzamelde een selectie van, in mijn ogen, de zin en onzin van de negenmaandenbeurs.

ZIN

Witlof

Witlof voor kids belooft nooit meer losliggend beddengoed en makkelijk op te maken kinderbedjes. Het Tuck-Inn beddengoed is simpel gezegd een half hoeslaken, maar dan gevoerd zodat je je kindje lekker warm kan instoppen. Doordat het uiteinde als een hoeslaken om het matrasje zit, kan deze niet losgetrokken worden door onrustige slapertjes. Er zijn bijpassende kruikzakken te koop en meer.

Naïf

Naïf is een hypoallergene en PH-huidneutrale huidverzorgingslijn voor baby’s. In tegenstelling tot Neutral, wat ik ook gebruik voor Bas zijn gevoelige huid, ruikt Naïf wel ergens naar en dat ergens vind ik lekker! Toen ik hoorde dat ze op de beurs een zonnebrandcreme zouden lanceren, was ik heel erg benieuwd. Deze zonnebrand met factor 50 heeft ook de kenmerkende zachte, maar heerlijke geur. Naïf is geen goedkoop merk, maar €19,95 vind ik aardig aan de prijs voor een tube zonnebrandcreme.

ONZIN

Navelstrengschaar

Op de beurs, maar ook nu weer moet ik een beetje gniffelen. Ieder voor zich hoor, maar dit is toch je reinste onzin?! Je bestelt dus een schaar, hiermee knip je de navelstreng door, je stuurt de schaar terug en dan gaan ze de schaar naar jouw wensen bewerken. Dit kan vergulden zijn of graveren. Beland je bijvoorbeeld op de operatiekamer voor een keizersnede, vraag ik me af of je deze schaar mag gebruiken, daar vind ik geen informatie over op de website.

 Boon Frog-Pod

Deze enorme badkikker heeft een “handige” schep waarmee je na het badderen al het speelgoed van je kleintje kunt opscheppen en bewaren. Ik vraag me dan meteen af wat er mis is met het bad leeg laten lopen. In een leeg bad kun je echt makkelijk bij de speeltjes hoor. De bewaarfunctie is dan wel weer handig, maar ik heb de kikker in het echt gezien en hij is echt enorm groot én groen. Dikke kans dat kinderen hem geweldig zullen vinden, maar zit jij te wachten op een groene gevaarte in je badkamer?

TWIJFEL

Wishbone

Ik vind het lastig om deze gadget in te schalen. Met de wishbone kun je de temperatuur van bijvoorbeeld flesjes, je omgeving, maar ook je kindje meten. Op afstand! Contactloos dus! Geen thermometer op vervelende plaatsen. Het werkt via infrarood heb ik me laten vertellen. Het hoort helemaal bij de tijdsgeest van nu, dus wat dat betreft een mooie uitvinding. Via de app kun je zelfs een grafiek bijhouden van eerder gemeten temperaturen. Dat lijkt me op zich wel handig bij een ziek kindje om het verloop te zien. Ik neig meer naar zin dan onzin, maar voorlopig blijf ik gewoon op de ouderwetse manier temperaturen. Er is namelijk helemaal niets mis met de thermometer die ik gebruik en die kost geen €40,00. De Wishbone is trouwens wel genomineerd als babyproduct van het jaar 2016, dus ik vermoed dat de kans groot is dat we er meer van zullen gaan horen en zien.

Soms heb ik gewoon even nodig om aan nieuwe dingen te wennen. En dat heeft helemaal niets te maken met mijn dertig plus leeftijd! 😉••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Witloof heb ik helemaal gemist. Die navelstreng schaar is handig maar lijkt me hier verkeerde doelgroep, meer voor verloskundigen dan ouders zelf… Review van de wishbone verschijnt binnenkort op de blog en valt zeker in de categorie ‘zin’.

    • Ohh, dat is misschien wel een beter plan voor de navelschaar. En ik ben benieuwd naar je review! Vind het namelijk op zich wel een leuke gadget.

  • Zelf ben ik niet meer naar de beurs geweest. Ik heb al verschillende dingen voorbij zien komen. Die schaar, mag je hoogst waarschijnlijk niet meenemen naar het ziekenhuis. Ze werken met eigen materialen en dit zouden ze niet hygiënisch vinden denk ik…

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond