Toen ik voor het eerst de Wobbel zag, vond ik er niets aan. Beter gezegd; ik begreep het gewoon niet. Wat kon er nou zo leuk zijn aan een gebogen plankje? Tot ik de Wobbel in levende lijve zag. Niet dat ik er ineens meer van begreep, maar Mila des te meer. En kind blij, ik ook blij. Meestal dan. 😉

 

Niet zomaar een gebogen plankje

Instinctief hobbelde ze wat heen en weer. Niet heel spectaculair nog, maar de pret die ze had straalde er wel vanaf. De toon was gezet! De uitvinding van Hannelore Blaauw en Wouter Haine kwam ik daarna steeds vaker online tegen. Op de foto’s en in de filmpjes valt mij vooral op hoe inventief kinderen zijn. Waar ik een gebogen plankje zie, zien zij zoveel meer!

 

De Wobbel

 

Een glijbaan bijvoorbeeld, een krukje, een schommel of een balansbord. En nog zoveel meer wat ik zelf niet kan bedenken, maar onze kinderen vast wel. Het spreekt echt de creativiteit van kinderen aan en daagt ze uit. En dit gaat allemaal heel natuurlijk ook volgens mij. Te vergelijken met het Grimms speelgoed. Ook is het natuurlijk erg goed voor het trainen van het balans.

Het houten speelgoed wat jong en oud beweegt [Wouter Haine]

 

De Wobbel onder de loep

Hij is gemaakt van gestapelde en geperste lagen FSC beukenhout. Degelijk, duurzaam houten speelgoed dus. Ik was informatie aan het vergaren voor dit artikel en Benjamin merkte op dat hij me er vaak naar heeft zien kijken de laatste tijd. Of ik misschien van plan was om het aan te schaffen? Niet direct zei ik, alhoewel het een perfect verjaardagscadeau voor Mila zou zijn. Hierop sprak hij meteen zijn zorgen uit over de Wobbel in combinatie met onze houten vloer, dat kon vast niet.

De Wobbel met een vilten ondergrond

Gelukkig heeft hij het mis. Als je dat wil, kun je je Wobbel onder andere customizen met een EKO vilten of kurken ondergrond. Dit beschermt niet alleen je Wobbel en je vloer, maar werkt ook geluiddempend. In een kleur die het beste bij je interieur past ook nog. De Wobbel is met een vanaf prijs van €99,00 niet goedkoop. Wel krijg je hier een oersterk, duurzaam en degelijk product voor wat jaren mee zal gaan.

De Wobbel verleidt hoofd, lijf en hart [Hannelore Blaauw]

 

Ken je de Wobbel en lijkt het jou ook leuk speelgoed?

 

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 %d bloggers liken dit: