De Wobbel kwam, zag en overwon. Deze balansborden hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Waar wij als volwassenen een gebogen plank zien, zien kinderen zoveel meer mogelijkheden. Een brug, een weg, een schommel, een glijbaan, een zitje en noem maar op. Een balansbord laat perfect zien dat je kinderen helemaal niets voor hoeft te kauwen. Geef ze materiaal en hun fantasie doen de rest. Mila was meteen enthousiast toen ze de Wobbel een keer uitprobeerde op een evenement. Dat was toen ook de aanleiding om deze blog te schrijven.

Zes balansborden op een rij

Daarna heb ik het een paar keer overwogen, maar het prijskaartje hield me tot nu uiteindelijk toch tegen om één aan te schaffen. Inmiddels zijn we even verder en de Wobbel is immer populair gebleven. Ondertussen bestormen ook een aantal alternatieven de markt. Sommige zijn zelfs iets goedkoper!

De Boog

Opties: Grote, kleine, blank gelakt en gekleurde bogen.
Prijs: vanaf €59,00
Specials: Binnenkort is er iets heel speciaals verkrijgbaar. Het is geen boog, maar een plank. Sterker nog het is een serie van koppelbare elementen die zowel los als samen te gebruiken zijn in combinatie met de balansborden.

De boog is een productie van Houd van hout speelgoed.

CreaTimber

Opties: Blanke boog.
Prijs: vanaf €74,99
Specials: Een blanke en gekleurde boog ineen. Er is namelijk een blanke boog met een gekleurde rand verkrijgbaar.

De CreaTimber is verkrijgbaar bij Eerlijk Speelgoed.

Lees ook: Betaalbaar houten speelgoed van Lidl

We Rock

Opties: Classic, Moon en Twister. Met en zonder vilt.
Prijs: vanaf €94,00
Specials: Echt heel goedkoop zijn deze balansborden niet, speciaal wel. Naast het traditionele Classic bord heeft We Rock nog twee speciale vormen; de Moon en de Twister.

Te verkrijgen in de shop van We Rock.

De Wobbel

Opties: Original, XL, gelakt, ongelakt, met vilt of met kurk, de 360 (ronde wobbel).
Prijs: vanaf €89.00
Specials: Een eigen custom made Wobbel met handgemaakte illustraties/afbeeldingen door een illustrator op basis van je wensen. Droom? Nee, werkelijkheid!

De Wobbel

Een Wobbel kun je bij verschillende verkooppunten aanschaffen. Kijk hier voor een lijst met dealers.

Rainbowrocker

Opties: Regenboog swing.
Prijs: €139,00
Specials: De vorm en regenboogkleuren van deze boog zijn op zichzelf al heel speciaal.

De Rainbow Rocker van Lunatur is verkrijgbaar in hun webshop.

RockR

Opties: Blanke en gekleurde bogen.
Prijs: vanaf €99,00
Specials:Er is een mogelijkheid om een custom made RockR te laten maken. Denk niet alleen aan kleurkeuzes, maar bijvoorbeeld ook de toevoeging van een logo.

De RockR is verkrijgbaar in de webshop 3 Kleine Draakjes.

Lees ook: Niet alles is (speel)goed

Goed voorbeeld doet goed volgen

Of is “Beter goed gejat dan slecht verzonnen” meer van toepassing? Doordat de Wobbel zo ontzettend populair en bekend is, voelt de rest als namaak. En toch is dat niet helemaal waar. Er zijn balansborden die ook circa een jaar geleden, of zelfs eerder, zijn gelanceerd. Die hebben alleen niet de vogelvlucht genomen die de Wobbel wel heeft gehad. Alle bogen zijn geïnspireerd op een Vrije School klassieker. En elk merk heeft er iets eigens aan toegevoegd; van een vilten ondergrond tot een bijzondere vorm. Al dan niet geleid door budget kun je voor jezelf de afweging maken welk variant je kiest.

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks (te herkennen aan een *). Dit betekent dat als jij hier op klikt, ik daar mogelijk een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra, maar levert mij wel een kleine vergoeding op. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Dit beïnvloed mijn mening echter niet. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

 8 Comments

 1. Christa lindhout Reply

  De wobbel heeft een goede marketingstrategie gehad. En ik vind hun testen prima zodat mij die de meeste vertrouwen geeft. Heb de gekozen voor de dure wobbel maar wel met het goede gevoel van veiligheid

  • Wat een goeie! Al zou je er wel vanuit mogen gaan dat dat overal wel goed zit, toch? Maar misschien ben ik daar wel te naïf in.

   • Ik wil niet het gevoel hebben dat er iets mee is en ik zeg…had ik maar….

 2. Alle balansbogen zijn uitgebreid getest voordat ze verkocht mogen worden , dus qua veiligheid maakt het niks uit. En een jaar? die dingen bestaan al zo lang! Mijn fysio gebruikt ze al zeker 10 jaar, gewoon bij de Ikea vandaan!

  • De Wobbel en andere bogen zijn inderdaad geïnspireerd op iets wat al veel langer bestaat in het Vrije School onderwijs. Dat je ze ook bij de Ikea kunt kopen is nieuw voor me. Weet je ook hoe ze heten daar? Dan kan ik het toevoegen aan het artikel.

   • Ze zijn op dit moment niet meer bij Ikea verkrijgbaar, dat is denk ik al zeker een paar jaar geleden dat ze daar waren.

 3. Pingback: Zonder meteen tot dure aankoop over te gaan van balansbord CreaTimber toch testen! Hoe? Huren! | mamaLou blogt

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
%d bloggers liken dit: