De Wobbel kwam, zag en overwon. Balansborden hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Waar wij als volwassenen een gebogen plank zien, zien kinderen zoveel meer mogelijkheden. Een brug, een weg, een schommel, een glijbaan, een zitje en noem maar op. Een balanceboard, zoals ze ook worden genoemd, laat perfect zien dat je kinderen helemaal niets voor hoeft te kauwen. Geef ze materiaal en hun fantasie doen de rest. Inmiddels zijn we even verder en de Wobbel is immer populair gebleven. Niet alleen de Wobbel, er zijn ook een serieus aantal alternatieven te koop. Dat is fijn, want zo kun je een balansbord kiezen dat past bij je kind, je interieur én je portemonne. Dit overzicht van balanceboards en wiebelplanken kan je hierbij helpen.

Compleet overzicht balansborden:

Kinderfeets balansbord

Kinderfeets is ook wel bekend van de hele stoere houten loopfietsen en kinderbakfietsen. In het assortiment hebben ze ook een balansbord.

Opties: Naturel
Prijs: vanaf €90,99
Materiaal: Berkenhout

De Kinderfeets balansbord is hier te koop

wobbel

Wobbel

Das Brett

Ook het duitse Das Brett heeft een balanceboard. Zowel in kleuren als rood en mint. Maar ook naturel met een kurken onderlaag of blank gelakt.

Opties: naturel, mint en rood. Met en zonder kurklaag.
Prijs: vanaf €120,00
Materiaal: Beukenhout

CreaTimber balansbord

CreaTimber

CreaTimber

De levering van een CreaTimber laat een klein beetje op zicht wachten. Dit komt omdat ze uit Hongarije moeten komen.

Opties: Blank en blank met een gekleurde rand
Prijs: vanaf €84,99
Materiaal: Populier

Lees ook: Betaalbaar houten speelgoed van Lidl

We Rock!

De We Rock! heeft balansborden waar menig ouder warm voor loopt; vingerbescherming! Er zit namelijk een soort van trappetje in de randen waardoor de vingers minder snel geklemd kunnen komen tussen het bord en de vloer.

Opties: Classic, Moon en Twister. Met en zonder vilt.
Prijs: vanaf circa €100,00
Materiaal: Beukenhout

Op de website van We Rock vind je een overzicht van de verkooppunten.

De Wobbel

De Wobbel behoeft bijna geen nadere toelichting. Van blank gelakt, kleurtjes, met of zonder vilt of kurk, rond tot met bamboe, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wist je dat er ook een Wobbel mini is voor in het poppenhuis? Te schattig!

Opties: Original, XL, gelakt, ongelakt, met vilt of met kurk, de 360 (ronde wobbel).
Prijs: vanaf €79.00 (€9,95 Wobbel Mini)
Materiaal: Beukenhout

De Wobbel

Een Wobbel kun je bij verschillende verkooppunten aanschaffen. Kijk hier voor een lijst met dealers.

Rainbowrocker

Opties: Regenboog swing.
Prijs: €139,00
Materiaal: berken multiplex

De Rainbow Rocker van Lunatur is verkrijgbaar in hun webshop.

RockR

Opties: Blank, gekleurd en regenbooggekleurd
Prijs: vanaf €125,00
Materiaal: Berkenhout
Specials:Er is een mogelijkheid om een custom made RockR te laten maken. Denk niet alleen aan kleurkeuzes, maar bijvoorbeeld ook de toevoeging van een logo.

Lees ook: Niet alles is (speel)goed

Plastic balansborden

Naast alle houten balansborden zijn er ook een aantal plastic varianten. Ze variëren in prijs en beginnen zo rond een paar tientjes. Educadora, een webshop met sensorische producten, heeft er een aantal. Van de zeer betaalbare Duck Walker tot de iets duurdere Whally balans bord.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Of is “Beter goed gejat dan slecht verzonnen” meer van toepassing? Doordat de Wobbel zo ontzettend populair en bekend is, voelt de rest als namaak. En toch is dat niet helemaal waar. Er zijn balansborden die tegelijkertijd, of zelfs eerder, zijn gelanceerd. Die hebben alleen niet de vogelvlucht genomen die de Wobbel wel heeft gehad. Alle bogen zijn geïnspireerd op een Vrije School klassieker. En elk merk heeft er iets eigens aan toegevoegd; van een vilten ondergrond tot een bijzondere vorm. Al dan niet geleid door budget kun je aan de hand van dit overzicht van balanceboards voor jezelf de afweging maken welk variant je kiest.

 

Like it? Pin it!


Dit artikel verscheen voor het eerst op 7 februari 2017. De inhoud heeft in oktober 2018 een update gekregen. Sommige links zijn affiliate links.

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 %d bloggers liken dit: