Home » De Wobbel en nog 6 andere balansborden. Een overzicht van balanceboards en wiebelplanken

De Wobbel en nog 6 andere balansborden. Een overzicht van balanceboards en wiebelplanken

De Wobbel kwam, zag en overwon. Balansborden hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Waar wij als volwassenen een gebogen plank zien, zien kinderen zoveel meer mogelijkheden. Een brug, een weg, een schommel, een glijbaan, een zitje en noem maar op. Een balanceboard, zoals ze ook worden genoemd, laat perfect zien dat je kinderen helemaal niets voor hoeft te kauwen. Geef ze materiaal en hun fantasie doen de rest. Inmiddels zijn we even verder en de Wobbel is immer populair gebleven. Niet alleen de Wobbel, er zijn ook een serieus aantal alternatieven te koop. Dat is fijn, want zo kun je een balansbord kiezen dat past bij je kind, je interieur én je portemonne. Dit overzicht van balanceboards en wiebelplanken kan je hierbij helpen.

Compleet overzicht balansborden:

Kinderfeets balansbord

Kinderfeets is ook wel bekend van de hele stoere houten loopfietsen en kinderbakfietsen. In het assortiment hebben ze ook een balansbord.

Opties: Naturel
Prijs: vanaf €90,99
Materiaal: Berkenhout

De Kinderfeets balansbord is hier te koop

De Wobbel en nog 6 andere balansborden. Een overzicht van balanceboards en wiebelplanken
Wobbel

Das Brett

Ook het duitse Das Brett heeft een balanceboard. Zowel in kleuren als rood en mint. Maar ook naturel met een kurken onderlaag of blank gelakt.

Opties: naturel, mint en rood. Met en zonder kurklaag.
Prijs: vanaf €120,00
Materiaal: Beukenhout

De Wobbel en nog 6 andere balansborden. Een overzicht van balanceboards en wiebelplanken
CreaTimber

Lees ook: Betaalbaar houten speelgoed van Lidl

We Rock!

De We Rock! heeft balansborden waar menig ouder warm voor loopt; vingerbescherming! Er zit namelijk een soort van trappetje in de randen waardoor de vingers minder snel geklemd kunnen komen tussen het bord en de vloer.

Opties: Classic, Moon en Twister. Met en zonder vilt.
Prijs: vanaf circa €100,00
Materiaal: Beukenhout

Op de website van We Rock vind je een overzicht van de verkooppunten.

De Wobbel

De Wobbel behoeft bijna geen nadere toelichting. Van blank gelakt, kleurtjes, met of zonder vilt of kurk, rond tot met bamboe, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wist je dat er ook een Wobbel mini is voor in het poppenhuis? Te schattig!

Opties: Original, XL, gelakt, ongelakt, met vilt of met kurk, de 360 (ronde wobbel).
Prijs: vanaf €79.00 (€9,95 Wobbel Mini)
Materiaal: Beukenhout

De Wobbel en nog 6 andere balansborden. Een overzicht van balanceboards en wiebelplanken

Een Wobbel kun je bij verschillende verkooppunten aanschaffen. Kijk hier voor een lijst met dealers.

Rainbowrocker

Opties: Regenboog swing.
Prijs: €139,00
Materiaal: berken multiplex

De Rainbow Rocker van Lunatur is verkrijgbaar in hun webshop.

RockR

Opties: Blank, gekleurd en regenbooggekleurd
Prijs: vanaf €125,00
Materiaal: Berkenhout
Specials:Er is een mogelijkheid om een custom made RockR te laten maken. Denk niet alleen aan kleurkeuzes, maar bijvoorbeeld ook de toevoeging van een logo.

Lees ook: Niet alles is (speel)goed

Plastic balansborden

Naast alle houten balansborden zijn er ook een aantal plastic varianten. Ze variëren in prijs en beginnen zo rond een paar tientjes. Educadora, een webshop met sensorische producten, heeft er een aantal. Van de zeer betaalbare Duck Walker tot de iets duurdere Whally balans bord.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Of is “Beter goed gejat dan slecht verzonnen” meer van toepassing? Doordat de Wobbel zo ontzettend populair en bekend is, voelt de rest als namaak. En toch is dat niet helemaal waar. Er zijn balansborden die tegelijkertijd, of zelfs eerder, zijn gelanceerd. Die hebben alleen niet de vogelvlucht genomen die de Wobbel wel heeft gehad. Alle bogen zijn geïnspireerd op een Vrije School klassieker. En elk merk heeft er iets eigens aan toegevoegd; van een vilten ondergrond tot een bijzondere vorm. Al dan niet geleid door budget kun je aan de hand van dit overzicht van balanceboards voor jezelf de afweging maken welk variant je kiest.

Like it? Pin it!

De Wobbel en nog 6 andere balansborden. Een overzicht van balanceboards en wiebelplanken

Dit artikel verscheen voor het eerst op 7 februari 2017. De inhoud heeft in oktober 2018 een update gekregen. Sommige links zijn affiliate links.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
 • De wobbel heeft een goede marketingstrategie gehad. En ik vind hun testen prima zodat mij die de meeste vertrouwen geeft. Heb de gekozen voor de dure wobbel maar wel met het goede gevoel van veiligheid

 • Alle balansbogen zijn uitgebreid getest voordat ze verkocht mogen worden , dus qua veiligheid maakt het niks uit. En een jaar? die dingen bestaan al zo lang! Mijn fysio gebruikt ze al zeker 10 jaar, gewoon bij de Ikea vandaan!

  • De Wobbel en andere bogen zijn inderdaad geïnspireerd op iets wat al veel langer bestaat in het Vrije School onderwijs. Dat je ze ook bij de Ikea kunt kopen is nieuw voor me. Weet je ook hoe ze heten daar? Dan kan ik het toevoegen aan het artikel.

 • De CreaTimber is bij Eerlijk Speelgoed helaas niet meer leverbaar. Wij hebben hem daarom gekocht bij Waldorf Kids. Volgens mij hebben die hem nog steeds. De balance borden zijn allemaal toch hetzelfde dus die van CreaTimber is gewoon de voordeligste.

 • Hoi Mary-lou,
  Door google kwam ik op jouw blow terecht over de balansborden. Ik heb onlangs voor mijn zoontje een balansbord van Kinderfeets gekocht zonder vilt. Ik merk dat het bord toch wel erg veel schuift en heb daardoor heel internet afgestruind om erachter te komen of er ook los vilt de krijgen is speciaal voor balansborden. Weet jij dit toevallig?
  Groetjes, Suzanne

 • Ik twijfelde in eerste instantie tussen de Wobbel original (90×30 cm) en Wobbel starter (70×27,5 cm). Maar ben toch nog even verder gaan zoeken. Wat me opviel aan het Kinderfeets balansbord, is dat het wordt aangeboden in twee veschillende afmetingen (81×32 cm / 89×29,5 cm) voor dezelfde prijs. Ik ben uiteindelijk uitgekomen bij het balansbord van Bandits&Angels (81×30 cm), voor €65,- bij hobbelpaarden.nl
  Heel tevreden: prachtig bord, goede afmeting.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond