Home » De vloerkleden trends van 2021

De vloerkleden trends van 2021

Vind jij een huiskamer ook niet compleet zonder een vloerkleed? Dan zit je hier goed, want in deze blog nemen we je mee in de vloerkleden trends van 2021.

Vind jij een huiskamer ook niet compleet zonder een mooi vloerkleed erin? Dan zit je hier goed, want in deze blog nemen we je mee in de vloerkleden trends van 2021. Welke kleden voor op de vloer helemaal hot zijn op het moment, lees je hieronder!

Vloerkleden met een patroon

De vloerkleden met een patroon zijn hélemaal hot dit jaar. Bekende stylist Fred van Leer heeft een eigen vloerkledenlijn ontworpen en daarin zien we de mooiste patronen terug. Van zwarte strepen op een wit vloerkleed tot een vloerkleed vol driehoekjes. Een patroon op een vloerkleed is dus zeker een trend dit jaar, maar let er wel op dat het vloerkleed ook goed matcht in je huiskamer. En vooral ook dat het vloerkleed, door het patroon, je huiskamer niet kleiner laat lijken.

Het patroon hoeft trouwens niet persé uit bepaalde strepen of vakken te bestaan: het heerlijk hectische panterkleed van Fred is ook een absolute hit. Maar ook vloerkleden met bijvoorbeeld een druk bloemenpatroon zien we dit jaar opkomen.

Jute vloerkleden

Een andere trend die we op dit moment veel zien is een jute vloerkleed. Een vloerkleed met een landelijke uitstraling, waarmee je als het ware de natuur in huis haalt. Het design van jute vloerkleden is, in tegenstelling tot de vloerkleden met een patroon, juist heel basic en simpel, maar daardoor juist zo krachtig. Het voordeel van een jute vloerkleed is dat hij in vrijwel ieder interieur goed tot zijn recht komt.

Ronde vloerkleden

Patroon of geen patroon: ronde vloerkleden zien we in 2021 ook heel veel. Een rond vloerkleed staat speels en matcht bijvoorbeeld perfect met een ronde eettafel: ook helemaal trendy dit jaar.

Vintage vloerkleden

Al een aantal jaar zijn de vintage vloerkleden enorm populair. Misschien had je vroeger toen jij klein was wel net zo’n vloerkleed in de huiskamer liggen. Ze zijn nu weer helemaal terug. Het verschil is dat ze vroeger vaak wat dikker (hoogpolig) waren, en nu juist heel dun en laagpolig. Daarnaast waren deze kleden vroeger vaak in rood-tinten en zien we ze nu in allerlei kleuren, waaronder blauw en grijs.

Hoogpolige vloerkleden

Wil jij een lekker knuffelig vloerkleed, waar je heerlijk met je blote voeten in kunt woelen? Dan kun je dit jaar zeker voor een hoogpolig vloerkleed gaan. Zo zien we ook de opkomst van wollen vloerkleden.
Het nadeel van een hoogpolig vloerkleed is wel dat je het minder gemakkelijk schoon krijgt en is het de vraag of dit dus een goede keuze is als je kleine kinderen of huisdieren in huis hebt.
••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond