Home » De vijf fases die ik doorloop als mijn kind ziek is | Dagboek van een PloeterMoeder #3

De vijf fases die ik doorloop als mijn kind ziek is | Dagboek van een PloeterMoeder #3

Deze week ziet mijn Dagboek van een PloeterMoeder er iets anders uit. Er waren zeker Mooie Momenten waar ik een foto van heb gemaakt, maar nog zoveel momenten waar een foto van maken het laatste is wat ik zou willen. Sinds donderdag is Sem namelijk ziek. Niks ernstigs hoor! Ik had en heb nog steeds geen idee wat hij heeft, maar ik herkende bij mezelf wel een patroon. En dat patroon leek me wel een prima onderwerp voor deze week. Als één van mijn kinderen ziek is, doorloop ik namelijk een aantal stadia die vergelijkbaar zijn met die voor het verwerken van verdriet.

Negeren

Achteraf kan ik de eerste signalen van een kind dat ziek is zo benoemen, maar op het moment zelf zie ik ze niet. Het is dus niet opzettelijk of bewust.

Ontkennen

Op een gegeven moment begint het kwartje wel te vallen, maar gaat de kop in het zand. Ik kan er echt niet weer op mijn werk mee aankomen. Misschien valt het wel mee. Als er eenmaal afleiding is op de crèche, zal het vast beter gaan.

Lees ook: “Als je kind naar het kinderdagverblijf gaat” bingo

Acceptatie

En dan komt toch echt het gevreesde telefoontje van de opvang. Ziek is ziek en natuurlijk ga ik mijn kind ophalen. En trouwens… een ziek kind wil toch alleen maar slapen de hele dag? Onderweg maak ik vast een plan B voor de rest van de dag. Wie weet kan ik mezelf nog nuttig maken thuis of werken aan de blog.

Frustratie

Ha, mooi niet. Want het trio Humeurigheid, Hangerigheid en Huilen komt stampei maken. Gevolg is dat het mij enorm frustreert dat ik vandaag niets gedaan gaat krijgen. Waar ik me vervolgens weer schuldig over voel.

Berusting

En dan eindelijk, na een strijd tussen een liefdevolle moeder willen zijn en een collega waar je op kunt rekenen leg ik me er echt bij neer. Mijn kind is ziek en het enige wat ik nog echt moet vandaag is er voor hem of haar zijn.

 

Voorgaande dagboeken gemist?

Behoefte aan orde scheppen in mijn chaos | Dagboek van een Ploetermoeder #1
Starten, opnieuw beginnen en hulp aannemen | Dagboek van een PloeterMoeder #2

 

Foto van kind dat dokter speelt van Oksana Kuzmina via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond