Home » Ik lees voor uit: De vader van Kikker

Ik lees voor uit: De vader van Kikker

De vader van Kikker

Afgelopen week ben ik samen met de kinderen op stap geweest naar het Kinderboekenmuseum voor Mamaliefde. Dit bezoekje was naar aanleiding van de Kikkertiendaagse. Onze belevenissen van die dag kun je hier lezen. Dit jaarlijkse evenement die op 21 februari begon en nog tot de 30e duurt stond in het teken van het boek De vader van Kikker. Dit boek heb ik bij de presentatie gekregen en aangezien het toen en daarna ook thuis veelvuldig aan haar voorgelezen moest worden, kun je wel stellen dat hij meteen in de smaak viel.

Op de kaft

Mijn vader is tekenaar.
Al toen hij klein was, zat hij elke dag met zijn kleurpotloden
in zijn kamertje. Hij maakte de ene tekening na de andere,
dag in dag ui, jaar in jaar uit, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.
En toen mijn vader groot was, tekende hij nog steeds.
Een koning, een jongen met een vlieger, een krokodil en een olifant.
En zomaar op een dag, ineens…
een kikker!

De vader van Kikker

Kikker is een creatie van Max Velthuijs. Na zijn overlijden zijn er tekeningen ontdekt die nog niet gepubliceerd waren. Deze illustraties zijn nu gebruikt in dit boek. Het meest opvallende is dat het verhaal, wat vertelt wordt door Kikker, begint voordat Kikker getekend is. De illustraties, die donkerder zijn dan je gewend bent, beelden allemaal vaders met een beroep uit. De vader van Kikker is natuurlijk tekenaar. Langzamerhand voert het verhaal je naar het moment dat Kikker wordt geboren en zijn vader ook schrijver wordt. En vanaf dan zie je weer de bekende Kikker illustraties.

Zomaar een passage

Hij gaf de kikker vrienden en hij gaf hem verhalen, grappige en spannende en droevige verhalen. Nu was mijn vader ook schrijver. Van die verhalen werden boeken gemaakt en die boeken waren voor de kinderen in het land…

Na deze pagina worden de kinderen uit het land daadwerkelijk uit echt verschenen boeken van Kikker voorgelezen. Hoe dit op leuke wijze in het boek is verwerkt, moet je echt zelf lezen. Ik hou ervan als een boek verrast en hiermee doet De vader van Kikker dat.

De vader van Kikker is geschreven en geïllustreerd door Max Velthuijs en Rindert Kromhout 

Voorleestijd: 5 minuten

Beoordeling: ✅✅✅✅✅

De vader van Kikker is te koop bij je lokale boekhandel, maar ook bij Bol.com en Bruna••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond