Home » De tafel dekken voor feestelijke gelegenheden

De tafel dekken voor feestelijke gelegenheden

Kerst, een etentje met vrienden of een verjaardag. Er zijn veel momenten waarop het leuk is om je beste servies tevoorschijn te halen. Een mooi gedekte tafel is feestelijk en maakt lang tafelen extra gezellig en leuk.

Een goede voorbereiding

Denk van te voren na over waar iedereen gaat zitten. Uit ervaring weet ik dat het een hoop gedoe scheelt op het moment zelf. Is er plaats voor de kinderen aan de grote tafel of is het praktischer en gezelliger voor ze om een eigen (ook mooi gedekt) tafeltje te hebben? Ook kun je bij het toewijzen van de plaatsen er bijvoorbeeld alvast rekening mee houden dat je vaak naar de keuken moet lopen.

Maak naamkaartjes

Ben je er uit? Geef de plaatsindeling aan door naamkaartjes te maken. Dit is niet overdreven, maar juist een leuk detail. Zeker als je het door je kind(eren) laat doen. Het is een klusje dat mijn dochter in elk geval graag op zich neemt.

Tafel dekken

Het belangrijkst, naast het eten zelf natuurlijk, is de tafel opdekken. Begin met een mooie, liefst effen, kleed. Het kleed de tafel af en is een mooie basis. Stapel de borden voor de verschillende gangen netjes op elkaar. Het is jouw feestje, maar een compleet servies- en bestekset is een pré. Toe aan een nieuwe bestekset? Er zijn verschillende besteksets zodat er altijd iets naar je smaak en budget bij zit.

Glazen uit elkaar houden

Een etentje voor een groep mensen levert van zichzelf al voldoende vaat op, je kunt dit beperken door de glazen te markeren met glasmarkers, glasringen of elk ander tof idee van Pinterest. Zo weet iedereen welk glas van zichzelf is en scheelt het je nieuwe glazen of een snel sopje.

Lees ook: Mijn tips voor kindvriendelijk tafelen (ook met kerst)

Feestelijke gelegenheden

Samen zijn met vrienden en/of familie en heerlijk eten is een gouden combinatie. Een combinatie dat aan een mooi gedekte tafel nog meer tot z’n recht komt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Mooi servies en bestek is helemaal top, maar het is vooral belangrijk dat het compleet is. Iedereen dezelfde borden en setjes bestek staat nét even wat leuker. Bon appétit!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond