Home » De leukste kostuums voor carnaval. Met en zonder knipoog. Alaaf!

De leukste kostuums voor carnaval. Met en zonder knipoog. Alaaf!

Olaf en prinsessenkostuum

Hier in huis is er bijna elke dag wel een verkleedfeestje. Zo heb ik nog een kleutermeisje rondlopen en zo heb ik Mega Mindy over de vloer. Of een lief prinsesje op enkelbrekertjes en met een tiara op. Gezellige boel hoor! Die fantasie vind ik mooi. Het inleven in een ander karakter. Zijn wie je wilt zijn. En het zijn heus niet alleen de kinderen die wel van een verkleedfeestje houden. Kijk maar naar het jaarlijkse festijn wat voornamelijk in het zuiden des lands wordt gevierd; het carnaval.
 

Wist je dat?
Carnaval 2017 op 26 februari begint en op 28 februari 2017 eindigt?

 

De leukste kostuums voor carnaval

 
Van klein tot groot en voor jong en oud. Carnaval is voor iedereen! Waar de traditie om zich te verkleden precies vandaan komt is mij niet helemaal duidelijk, maar dat mag de pret niet drukken. Wat zijn de leukste kostuums voor carnaval? Ik zet enkele favorieten op een rijtje:
 

Kinder kostuums

 
De animatiefilms worden uiteraard rijkelijk vertegenwoordigd. Sinds een geniale vertolking vorig jaar zomer op de camping is Olaf van Frozen met afstand mijn favoriete karakter. Nieuwkomer is trouwens Vaiana. En je zou trouwens zeggen dat Pokémon inmiddels passé is, maar niets is minder waar.
 
de leukste kostuums voor carnaval
 
Ook de prinsessenjurkjes blijven favoriet onder onze kindjes. Wil je nog meer inspiratie? Klik hier voor verkleedkleren voor je kind.
 

Wist je dat?
Met carnaval het begin van het vasten gevierd wordt?

 

Populair

 
Superhelden zijn en blijven ongekend populair. Stiekem een held op sokken? Niemand die het ziet in je mooiste kostuum. Ook Star Wars blijft een inspiratiebron voor velen.
 
de leukste Darth Vader kostuums voor carnaval
 
Een Darth Vader kostuum is dan ook voor het hele gezin, inclusief de woef, te verkrijgen.
 

Kostuums voor de oudere zielen met een jonge geest

 
Verkleden draait om plezier hebben, je uitleven, iemand zijn die je niet bent. Kostuums met een flinke knipoog horen hier wat mij betreft echt bij. Die mannen ook altijd… 😉
 
kostuums voor carnaval met een knipoog
 

Accessoires om je carnavalskostuum af te maken

 
Een mooi kostuum staat of valt met de juiste accessoires. Wat is Captain America zonder schild? Een clown zonder enorme schuiten is het ook niet helemaal. Ook als je trouwens niet helemaal verkleed wilt gaan kun je met een paar accessoires toch feestelijk voor de dag komen. Denk aan enorme nepwimpers, een kek hoedje of een hoop glitter. Stap uit je comfort zone en leef je uit. We zijn maar één keer jong.
 

Wist je dat?
In Nederland maar liefst 4 varianten van het carnaval gevierd worden?
Het Rijnlands-, het Bourgondisch-, het Maastrichts- en het Zomercarnaval.

 
 
 
Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking met Funidelia
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Wat een leuke kostuums! Vroeger toen ik klein was, was ik altijd sneeuwitje of princes met carnaval. De laatste keer dat ik carnaval vierde was 3 jaar geleden als politieagent en mijn vriend was boef. Het jaar daar voor was ik minnie mouse en alice van alice in wonderland.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond