Home » De lekkerste cocktails met de minste calorieën

De lekkerste cocktails met de minste calorieën

Hoe heerlijk is het om in het weekend lekker te genieten van een cocktail? Helaas bevatten de meeste cocktails vrij veel calorieën, daarom heb ik bij deze de lekkerste cocktails met de minste calorieën voor je opgezocht. Dat wordt genieten (maar wel met mate)! Lekkere hapjes erbij, je leukste vriendinnen bij elkaar en je avond is compleet. Lees snel verder voor mijn tips. 

Gin-tonic

Dit is toch wel een van de bekendste cocktails dit moment. En hebben wij even geluk: gin-tonic bevat maar weinig calorieën! De lekkerste gin-tonic maak je door een goede gin te mixen met tonic. Gebruik ongeveer 30-50 ml gin en 100-150 ml tonic. Garneer de cocktail met bijvoorbeeld komkommer, limoen of basilicum voor extra smaak. Een glas gin-tonic van 200 ml bevat ongeveer 120 calorieën. 

Mojito

De mojito is mijn favoriet, een heerlijk zomerse cocktail! Voor de perfecte mojito meng je 75 ml rum, 30 ml spa rood, 2 eetlepels suiker, fijngemaakte ijsblokjes, verse munt en wat limoen met elkaar. Een glas bevat ongeveer 160 calorieën. Wil je liever nog wat minder calorieën? Vervang dan de suiker voor zoetstof. 

Cosmopolitan

De echte vrouwencocktail, de cosmopolitan, blijft ook hier altijd een favoriet. Meng 30 ml Vodka, 30 ml Triple Sec, 30 ml Cranberrysap en het sap van een halve limoen door elkaar en je hebt een heerlijke cocktail! Een cosmopolitan bevat 150 calorieën. Extra leuk maken? Serveer de cosmopolitan dan in een speciaal cocktailglas. 

Cuba Libre

Wil je helemaal genieten zonder je schuldig te voelen? Maak dan een cuba libre! Hiervoor meng je 25 ml rum en 150 ml cola light door elkaar. Maak de cocktail af met wat limoenschijfjes. Een cuba libre bevat slechts 65 calorieën. Zo houd je nog ruimte over voor wat lekkere hapjes! 

 

Welke cocktail is jouw favoriet?

 

Foto van gin tonics van Brent Hofacker via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond