Home » Maak kennis met Pietje Pierre. De Kleine Huispiet; een nieuwe Sinterklaastraditie.

Maak kennis met Pietje Pierre. De Kleine Huispiet; een nieuwe Sinterklaastraditie.

Vorig jaar zo rond deze tijd leerde ik een lief pietje kennen. Op dat moment was hij nog De Kleine Huispiet en had hij nog geen eigen naam. Dat zou spoedig veranderen. Ik nodigde hem uit in ons huis en Mila mocht hem vlak na de intocht in haar schoen aantreffen.

De Kleine Huispiet

De Kleine Huispiet

 

De Kleine Huispiet® is een verkennerspiet die met de stoomboot mee komt om Sinterklaas te helpen met Het Grote Boek. Wanneer een gezin een Kleine Huispiet adopteert en hem of haar een naam geeft, krijgt deze Huispiet bijzondere krachten en kan daardoor elke nacht terug naar Sinterklaas om zo alle belevenissen van de dag tegen Sinterklaas te vertellen.

Ik kende het principe helemaal niet, maar bovenstaand verhaal sprak me meteen aan. De amerikanen kennen ook een dergelijk feestfiguur, namelijk de Elf on a Shelf. Daar komt het idee voor deze verkennerspiet dan ook vandaan.

Lees ook: Bellen met en schrijven naar Sinterklaas

Welkom Pietje Pierre

De Kleine Huispiet komt samen met een voorleesboek. Door het boek te lezen, leer je het verhaal van je piet kennen.

Graag krijg ik van jou een naam.
Dat mag van Piet tot Pluis,
Of Frisbee, Pjotter of Pedro.
Daarmee voel ik me zó thuis.

Het is de bedoeling dat je je pietje adopteert en een naam geeft. Vooral niet te lichtzinnig denken over deze taak trouwens. Pas na het geven van een naam krijgt je piet namelijk zijn magische krachten. Compleet met adoptiecertificaat werd onze piet, Pietje Pierre, gedoopt.

Deugniet

Dacht je dat je kinderen bengels waren, wacht maar tot je een Kleine Huispiet in huis haalt. De magische krachten die je eigen piet krijgt, bestaat onder andere uit het halen van kattenkwaad. Als iedereen lekker ligt te slapen sluipt hij weg om verslag uit te brengen aan de Sint. Hoe komt de Sint anders aan al die verhalen voor in het grote boek?! Hierna sluipt hij weer terug naar zijn huis en vat hij weer post om alle nieuwe nieuwtjes te verzamelen. En dat laatste is nou zo leuk! Waar duikt hij nu weer op? Vorig jaar was het elke morgen een zoekfeest hier in huis.

  Lees ook: Gezelschapsspellen voor Sinterklaasavond

De Kleine Huispiet

Lees ook: Je ramen versieren voor Sinterklaas met krijtstift

Een Sinterklaastraditie voor jong en oud

Je kunt je voorstellen dat het verzinnen van een plekje voor Pietje Pierre geen sinecure is. Het mag geen al te makkelijke plek zijn, maar ook zeker niet te moeilijk. Vergeet vooral niet dat een beetje stout mag, pietje komt er toch mee weg. Plezier gegarandeerd. En niet alleen voor de kleintjes! 😉 De Kleine Huispiet kost €29,95. Wij hebben een bruin pietje gekocht, maar hij is ook te koop in het roze en blauw. Na pakjesavond neemt hij weer de boot naar Spanje om volgend jaar na de intocht gewoon weer terug te komen. Een Sinterklaastraditie dat draait om plezier en die de aandacht, bij ons thuis in elk geval, verlegt van de schoencadeautjes.

Bereid je trouwens wel voor op het scenario dat je ’s nachts wakker schrikt, je bedenkt dat je pietje voor het slapen gaan geen nieuwe plek hebt gegeven, naar beneden moet sluipen én je hersens moet gaan laten kraken. Op dat moment voel je het misschien niet, maar de volgende ochtend als je de zoekende pretoogjes van je kindje ziet, zal het alles waard zijn!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond