Home » Lekker klussen in De Kinderwerkplaats | #MC2017

Lekker klussen in De Kinderwerkplaats | #MC2017

Kun je je mijn aankondiging van de Mama Challenge nog herinneren? Deze zomer voeren een veertigtal bloggers weer leuke zomerse activiteiten uit én schrijven ze hierover. Ter vermaak en inspiratie. Vorige week deelde ik een zomerse outfit van zowel Mila als Bas met je. De volgende opdracht die ik kan afstrepen is “Knutselen”! Wij gingen namelijk klussen in De Kinderwerkplaats en ik vind dit uitje perfect bij de Mama Challenge passen.

De Kinderwerkplaats

Ik zag een positief bericht op Instagram over de Kinderwerkplaats voorbij komen en het leek me een perfect gezinsuitje voor in mijn laatste vakantieweek. Dus we togen meteen de volgende dag al naar Den Haag. Bij binnenkomst kreeg Mila een gereedschapskistje. Voordat we aan de slag mochten, kregen we uitgebreid uitleg over wat er allemaal te maken is in de werkplaats. Daarna mochten we lekker zelf aan de slag. We als in papa en Mila. Ik maakte vooral foto’s en liep een beetje achter Bas aan. Om te mogen klussen moet je minimaal 4 jaar zijn, maar ook Bas vermaakte zich gelukkig prima.

Een kunstwerk met verfspatten
Ti ta (zand)tovenaar
Bootje figuurzagen

Wat is er te doen in De Kinderwerkplaats?

Het mooie aan de werkplaats is dat je met echt gereedschap mag werken. Wel samen met een begeleider natuurlijk, maar tof om kinderen zo kennis te laten maken met techniek. Je kunt een aardbeving nabootsen, een button maken, figuurzagen, geheimschrift maken, een spatverf kunstwerk maken, een bootje knutselen en deze laten varen. Of wat dacht je van een straatje leggen of een eigen dobbelsteen maken? Je eigen smurfensnot maken is ook een populaire activiteit vermoed ik. Er is genoeg te doen voor een hele middag, of twee, knutselen.

Samen een dam bouwen
Een straatje leggen doe je zo!
Kantine

Tussendoor schuif je aan in de kantine voor een Haags bakkie met je meegebrachte boterhammen. Of je bestelt een tosti en peuzelt deze buiten in het zonnetje op. Doe je hierna meteen een rondje tuin waar een vorkheftruck staat en de kinderen zich ook nog even kunnen uitleven op het springkussen. Helaas lagen er tijdens ons bezoek wat rommel buiten zoals volle vuilniszakken, kapot spul en vieze schoonmaakdoekjes. Daar keek ik van op, maar ja het blijft natuurlijk een werkplaats. De Kinderwerkplaats is zo leerzaam en vooral leuk dat ik het toch een aanrader vind.

Heb je een kind van 4 jaar en ouder en wil je lekker no nonsense een middag samen aan de bak? De Kinderwerkplaats is een leuke plek hiervoor.

Adres: Hulshorststraat 12 Den Haag
Kosten: t/m 3 jaar gratis, daarna €8,00. Volwassenen zonder gereedschapskistje €4,00

Wil je meer inspiratie voor een leuk knutselproject? Deze bloggers doen ook mee aan de challenge en vulden deze opdracht erg leuk in:

•Ilse heeft een fijne knutseltip. Zelf ben ik er ook fan van. De washitape kleurboekjes van de Action.

•Ook Merel heeft geknutseld samen met haar meisjes. Ze maakten een vogel en robot van golfkarton.

•Krystle is aan de slag geweest met verf. Samen met haar jongens toverden ze keien om tot superleuke lieveheersbeestjes voor in je tuin of op je balkon.

Lees ook: Invulboek door kleuters••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond