Home » De high low en a-lijn rok; favorieten voor mijn figuur

De high low en a-lijn rok; favorieten voor mijn figuur

Al een paar jaar draag ik bijna alleen maar jurken en rokjes. In de zomer met blote benen, op de koudere dagen gecombineerd met een legging, panty of maillot. Mijn favoriete modellen zijn de high low en de a-lijn. A-lijn rokken zijn als je een iets langere blik op straat werpt, favoriet bij veel vrouwen trouwens. Dat is ook niet zo gek, want mits je de juiste lengte te pakken hebt, is het een rok die bij bijna elk figuur past.

Waarom heet het een a-lijn?

Een a-lijn kledingstuk heeft veel weg van de letter A, vandaar de naam. Van boven nauw aangesloten loopt het wijd uit naar beneden. Het flatteert je middel en tegelijkertijd camoufleert het je heupen en bovenbenen. Precies wat ik wil!

Wat is een high low?

Een ander model dat precies hetzelfde doet is de high low. Hoog of kort van de voorkant en wat langer aan de achterkant. Ik heb verschillende high low kledingstukken; enkele jurken, een rok en een trui. Naast alle voordelen die het biedt, net als de a-lijn rok, heeft het ook iets speciaals. Het is net even anders en dat vind ik erg mooi.

Stevige bovenbenen

Ik ben klein van stuk, heb brede heupen en stevige bovenbenen, maar wel een duidelijke taille. Ik denk dat je het wel een peerfiguur kunt noemen. Ik voel me op dit moment het meest prettig in kleding dat mijn bovenbenen een beetje wegmoffelt. Als ik een broek draag, combineer ik een shirt graag met een lange vest. En bij een rok of jurk kies ik voor een wijd uitlopend model.

A-lijn rok combineren

Ik probeer de delen van mijn lichaam waar ik ok mee ben te accentueren en de gebieden waar ik op dit moment onzeker over ben te camoufleren. Precies daarom ben ik naarstig op zoek naar een fijne zwarte coltrui. Ik heb op dit moment twee fijne a-lijn rokken waar ik dit perfect mee kan combineren. Helaas zijn de exemplaren waar ik tegenaan ben gelopen allemaal of te strak in de nek of te kort van onderen. Maar ik blijf graag zoeken.

Catharina Bee Phography

Rok met leopard print

Mijn mooiste a-lijn rok is er één met leopard print van My Jewellery. Hij is groen (mijn lievelingskleur) en heeft onderaan wat ruches. Dit geeft het een speels effect. De taille is elastisch en zit daardoor erg fijn. Omdat het een printje heeft, draag ik er graag een effen zwarte bloes of truitje op.

High Low jurk

Mijn lievelingsjurk heeft ook een printje, in dit geval bloemen. Hoewel een hele andere tint is deze ook groen. De jurk reikt aan de achterkant tot mijn hielen en aan de voorkant iets onder mijn knieën. Het geheel heeft een zowel classy als nonchalante uitstraling.

Favorieten voor mijn figuur

Al doende leert men en al dragende ontdek je waar je je fijn bij voelt. Droeg ik vroeger bijna alleen maar spijkerbroeken, kun je me nu uittekenen in een jurk of rok. Je kunt er alle kanten mee op qua styling en seizoenen en dat is erg handig. De high low jurk en a-lijn rok zijn momenteel mijn favoriete modellen. Ze accentueren mijn sterke punten en camoufleren mijn minder sterke punten. Ideaal!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond