Home » De grootste verschillen tussen gouden en zilveren sieraden

De grootste verschillen tussen gouden en zilveren sieraden

Ben je aan het kijken naar een nieuw sieraad, maar kun je niet kiezen tussen gouden of zilveren sieraden? Lees de verschillen hier.

Ben je aan het kijken naar een nieuw sieraad, maar kun je niet kiezen tussen gouden of zilveren sieraden? Dan heeft dit vaak te maken met de verschillen die je hier terugvindt. Ondanks dat de verschillen niet altijd duidelijk zijn, zijn deze er wel degelijk. En dan gaat het niet alleen om de prijs waarin ieder sieraad komt. Voordat je een daadwerkelijke keuze maakt, moet je dus goed weten waar je op kunt letten. Zo voorkom je dat jouw sieraad niet bij de rest van jouw set past. Maar wat zijn dan de grootste verschillen tussen beide varianten? En zijn er ook overeenkomsten te vinden?

Duurzaam met andere specificaties

Zilveren sieraden zijn gemaakt van een edelmetaal dat bekend staat om een duurzaam product. Het metaal is namelijk bestand tegen een groot aantal invloeden, waardoor deze over het algemeen lang meegaan. Hiervoor is weinig onderhoud vereist. Door eens in de zoveel tijd het sieraad schoon te maken, voorkom je dat het sieraad lelijk wordt. Ook goud is gemaakt van een sterk edelmetaal, maar kent dan weer geheel andere specificaties. Wat het grootste overeenkomst is, is dat er weinig invloeden zijn die de sieraden kapot kunnen maken. Jij kunt voor langere tijd jouw gehele outfit tot een mooi geheel maken, zonder veel na te denken over het onderhoud dat eraan te pas komt.

Meerdere kleuren mogelijk bij goud

De gouden sieraden hebben daarbij meerdere kleurmogelijkheden, terwijl je bij zilver vaak uitkomt op de grijzige kleur waar het edelmetaal om bekend staat. Bij goud kun je onder andere kiezen tussen het geelgoud, witgoud of rosé. Het witgoud lijkt in eerste instantie als een zilveren ring, maar is voorzien van een bepaald karaat goud. Hierdoor krijg je toch een geheel andere uitstraling, terwijl je het ook kunt matchen met jouw zilveren sieraden. Daarbij zie je ook regelmatig verschillende kleurcombinaties ontstaan, waardoor je een uniek sieraad in handen hebt. Voor iedereen is er daarom wel iets te vinden en krijg je een geheel andere uitstraling dan wanneer je voor een zilveren sieraad hebt gekozen.

Alles naar wens maken

Hoewel er een groot aantal verschillen zijn, kun je ieder sieraad altijd volledig naar wens maken. Hiervoor kun je niet alleen naar de kleur kijken, maar ook bepalen of er steentjes in moeten. Deze extra twinkeling kan jouw sieraad namelijk nog meer op laten vallen. De grootte van de steentjes pas je helemaal naar wens aan, waardoor je alles aan laat sluiten aan jouw persoonlijke stijl. Daarbij kun je ook nog bepalen of je een bepaalde datum of tekst wilt laten graveren, zodat je er helemaal een persoonlijke draai aan geeft. Een goede vergelijking maken tussen alle modellen en bijbehorende mogelijkheden geeft jou de gelegenheid om te genieten van het sieraad.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond