Zoeken
Zoeken
De griep? Vijf tips om snel beter te worden.
Home » De griep? Vijf tips om snel beter te worden.

De griep? Vijf tips om snel beter te worden.

Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

We zitten weer middenin de griepgolf. Iedereen kent wel iemand die de afgelopen tijd de griep heeft gehad of nog heeft. Met deze vijf tips ben je snel weer op de been

Rust, rust en rust

Om sneller beter te worden, heb je gewoon rust nodig. Neem de tijd. Blijf in bed en rust uit. Mensen die niet helemaal beter zijn en weer aan het werk gaan, hebben grote kans dat ze weer terug vallen. Je lichaam kan alle energie goed gebruiken om het virus uit je lichaam te krijgen. Rust dus goed uit!

Drink genoeg water

Wanneer je ziek bent en koorts hebt, verlies je veel vocht. Komt daar ook nog spugen en diarree bij, dan heb je een grote kans op uitdroging. Drink daarom genoeg. Water is daarbij het fijnste. Het helpt afvalstoffen te verwijderen. Wanneer je melk gaat drinken, heb je kans op slijmvorming en ook koffie is niet aan te raden. Wacht niet totdat je dorst hebt. Dat zijn de eerste tekenen van uitdroging. Dus zorg voor genoeg water naast je bed en neem regelmatig een paar slokken.

Lees ook: De 5 fases die ik doorloop als mijn kind ziek is

Frisse lucht

En daar bedoel ik niet mee dat je lekker naar buiten moet, maar ventileer de ruimte waar je bent goed. Daarmee verjaag je de vervuilde lucht in huis en duurt je herstel ook korter. Ook planten, zoals een krulvaren, kunnen helpen om de lucht te zuiveren.

Gemberthee

De één zegt dat het wel helpt en de ander niet. Kortom de meningen zijn verdeeld. Maar baat het niet dan schaad het niet. Toch? Maak een lekker kopje gemberthee klaar. Gember verwarmt, maar heeft ook een antivirale werking, remt de ontsteking en verzacht het slijmvlies. Geelwortel heeft dezelfde werking en net als gember kan je hier thee van trekken. Snij het in dunne plakjes en laat het in heet water trekken

Eet citrusvruchten

Misschien moet je er niet aan denken, maar ze schijnen erg goed te zijn. Grapefruit en citroen bevatten veel vitamine C en helpen bij het functioneren van je lever en dus je immuunsysteem. Andere citrusvruchten zijn minder geschikt, omdat ze te zoet zijn om de afvoer van gifstoffen door de lever te bevorderen. Dat wordt een citroen in huis halen!

Dan zijn er nog een heleboel dingen die je kan doen om de klachten te verminderen. Denk aan een ui of lekker stomen met eucalyptus.

Ben je ziek? Dan hoop ik dat je wat aan mijn tips hebt en wens je veel beterschap.••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu

%d bloggers liken dit: