Home » De gezinsauto: onmisbaar met jonge kinderen!

De gezinsauto: onmisbaar met jonge kinderen!

Een gezinsauto is wat mij betreft echt een musthave met kinderen. Zeker met kleine kinderen, want geloof me: je hebt zoveel spullen nodig als je een dagje op pad gaat, laat staan als je een weekendje of een week gaat. Dat paste bij ons echt niet in een normale persoonsauto. Wij gingen dan ook al gauw over op een stationwagen, zodat we alle spullen van onze tweeling zonder problemen mee konden nemen.

Een ruime kofferbak

Natuurlijk hadden wij met onze tweeling om te beginnen een enorme kinderwagen bij. Maar dan ook echt enorm, want het is toch net alsof je qua ruimte twee losse kinderwagens meeneemt. Dus ja, de kofferbak moest wel groot genoeg zijn om die enorme kinderwagen überhaupt erin te krijgen. En dan het liefst ook nog met de twee slaapbakken erbij die je op de kinderwagen kunt zetten.
Dan kom je qua ruimte al gauw bij een grote, ruime auto of een stationwagen terecht kan ik je vertellen. Zeker als je graag wil dat je naast die kinderwagen ook nog wat andere spullen mee kunt nemen.
Naast een ruime kofferbak heb je vaak ook een ruimere achterbank, in ons geval wel prettig met twee Maxi Cosi’s op de achterbank! Indien nodig kon er zelfs nog iemand tussen de twee Maxi Cosi’s inzitten, wat soms ook wel erg praktisch was.

Let goed op!

Een stationwagen betekende voor ons trouwens niet alleen meer ruimte, maar ook meer kosten. Denk bijvoorbeeld aan je autoverzekering: je betaalt vaak een hogere verzekering voor een grotere auto. Wij hebben uiteraard wel op een onafhankelijke vergelijkingssite autoverzekeringen met elkaar vergeleken, want dat kan je veel geld besparen. Er zijn nu eenmaal altijd dure en minder dure verzekeringen. Daarnaast krijg je op een rijtje te zien wat verzekerd wordt bij welke verzekering, hoe de prijs/kwaliteit verhouding is en natuurlijk hoe hoog de maandpremie is. Je autoverzekering vergelijken loont dus echt, dus neem er even de tijd voor!

Op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat, is een grote, ruime auto ook echt onmisbaar. Ik moet wel bekennen dat ik echt denk dat je zoveel spullen meeneemt, als dat past. Heb je een kleinere auto, dan neem je gewoon minder mee. Maar heb je een grotere auto: geloof me, die laad je vol. Met dakkoffer en al! Want ja, als je die ruimte nu eenmaal hebt, dan waarom niet? Dus namen wij de eerste jaren natuurlijk de kinderwagen mee, maar ook loopfietsen, luiers, een enorme berg speelgoed en nog veel meer. Maar als we een kleinere auto gehad hadden, hadden we waarschijnlijk de loopfietsen en wat speelgoed geskipt en was het ook echt wel goed gekomen.

Van klein, naar groot, naar klein

Naarmate de kinderen ouder zijn geworden, is de auto hier weer gekrompen. De stationwagen heeft weer plaatsgemaakt voor een gewone personenauto. We merken nu namelijk dat we met dagjes of weekendjes weg veel minder spullen meenemen. Dat de kinderwagen niet meer mee hoeft scheelt natuurlijk al enorm. Maar ook nemen we minder speelgoed mee, want de kids vermaken zich vaak heerlijk buiten. Een paar leuke gezelschapsspellen en een bal en we vermaken ons wel!
••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond