Home » De draag(dins)dag tag #2 | Sanne geeft antwoord

De draag(dins)dag tag #2 | Sanne geeft antwoord

met baby in draagdoek

Door Sanne | Lieve dames (en een paar heren, die nooit zullen toegeven dat ze dit lezen), vanwege omstandigheden heb ik een enorm gebrek aan tijd en inspiratie. Het overkomt de beste, zullen we maar zeggen. En het is weer dinsdag, dus tijd voor wat gezellig geneuzel over dragen. Om dit niet verloren te laten gaan deze week, kies ik voor ‘beter goed gejat dan slecht verzonnen’, en pik ik de draag(dins)dag tag van Mary-Lou, met haar goedkeuring uiteraard. Komt ie!

Buik- of rugdragen?

Buikdragen. Duidelijk. Niet vanwege een voorkeur, maar omdat ik simpelweg te onhandig ben om Milo fatsoenlijk op mijn rug te krijgen. En omdat meneertje zich liever focust op andere dingen in zijn ontwikkeling en het begrip ‘zitten’ niet zijn interesse heeft, moet ik nog even wachten om meer mogelijkheden voor rugdragen te krijgen. Want, daar issie weer: de ruck is ruk. Voor mij, dan.

met baby in draagdoek

Nieuw of tweedehands?

Beide hebben voordelen. Maar mijn voorkeur gaat vooralsnog uit naar lekker zacht en ‘ingedragen’. Helaas niet echt goedkoper dan nieuw, wel fijner. En een nieuwe doek lekker zacht krijgen duurt lang. En iets met gebrek aan geduld of zo.

YouTube of een draagconsult?

Zonder twijfel: draagconsult. Veeeeeeeeeel fijner. Met tips, persoonlijke aandacht en zonder constant pauzeren en terugspoelen en jezelf gefrustreerd afvragen waarom het zo makkelijk lijkt, maar het jou niet lukt.

Lees ook: Waarom zou je een draagconsult nemen als je het zelf via YouTube kunt leren?

Wat is je favoriete…

 

Draagmiddel?

Doek. Punt. Zoveel kleurtjes, blends, soorten & maten. Top.

Knoop?

FWCC met en zonder TUB. Nog steeds de meestgebruikte knoop. En da’s heus niet omdat ik geen geduld heb of te onhandig ben om er meer te leren hoor. Echt niet. Auum. En ik knoop hem voor af als ik ga zitten, want zo’n bult stof op je rug is niet echt prettig 😉

Accessoire?

Draagvest voor herfst en winter. Bonprix heeft betaalbare. Het zijn dan wel vaak enigzins hobbezakkerige dingen, maar een heel stuk goedkoper dan mijn droomjas van Angel Wings…. helaas.

Webshop?

Direct via PinkNova of We Are Wovens, want topservice, lieve dames en mooie doekjes. Diverse FB groepen voor Artipoppe & Solnce. Vonvavoom en Dragen & Zo voor draaggerelateerde zaken. Kuch. Tony’s. Kuch.

Draagterm?

Idd ook fluffymail. Het ontvangen van een nieuw doekje of een nieuwe drager. Het klinkt zo gezellig.

Colour coördinated stashshot

Wat ik graag nog wil…

 

Kopen?

Draagjas van Angel Wings. De wollen, enigzins getailleerde variant. Ik vind hem zo moooooooi.

Doen?

Een meeting. Zodra ik me over mezelf heen kan zetten en durf te gaan, dan. Ergens in 2064 of zo. 😉 Oh, en rugdragen. Zodra Milo besluit toch maar te gaan zitten boek ik een consult.

Zien?

Mad Hatters. Ik wil dolgraag zien waarom die doekjes een paar duizend euro’s moeten kosten…

Zeggen?

Hmm… geen idee. Er is weinig wat ik zou willen zeggen, maar niet doe. Helaas. Levert vaker problemen op dan oplossingen 😉
 
 Mary-Lou | Het is gewoon om na het invullen van een tag het stokje door te geven. Dus daarom, lieve Marjo van mar-joya.nl, aan jou de eer. Eigenlijk ben ik degene die vereerd zou zijn, dus de engelse vertaling zou meer op zijn plaats zijn. Maar goed, ik tag haar omdat het leuk is om meer (meer meer nog meer) draagblogs te lezen.
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond