Home » De draag(dins)dag: Over verwennen en wennen

De draag(dins)dag: Over verwennen en wennen

www.wonder-fotografie.nl/ in de blauwe draagdoek

Babydragen valt op. Soms levert dit zelfs opmerkingen of vragen op (van meestal totaal onbekenden trouwens). Bij mij varieert het van een vertederende blik tot een leuke opmerking als: “fijn he?!” 

“Verwen je hem niet te veel?” heb ik echter ook een keer gehoord. Daar heb ik toen snel ontkennend op geantwoord. Maar toch ben ik erover gaan nadenken. Ja, verwen ik hem niet te veel? Ik laat een baby in principe niet huilen. Als hij huilt neem ik hem bij me. Soms gewoon in mijn armen, maar vaker in de doek. Zo bied ik troost maar heb ik ook nog mijn handen vrij. Het werkt! Als een malle zelfs. Binnen een paar minuten is hij tevreden en valt in slaap.

Ik kwam tot de conclusie dat mijn eigen angst niet zozeer het verwennen is, maar wel het wennen. In mijn ogen kun je een baby namelijk niet teveel verwennen. Maar ik ben soms wel bang hem teveel aan het dragen te laten wennen. Hij moet namelijk ook door anderen, die niet dragen, te troosten zijn. Gelukkig gaat het op, bijvoorbeeld, de opvang goed. Hij gaat zonder morren slapen en laat zich makkelijk troosten. Een pak van mijn hart!

 

Bron foto collage: privé eigendom Sonja, Mieke en Kim en dienen ter illustratie.

Bron grote afbeelding: www.facebook.com/wonderfotografie 

www.wonder-fotografie.nl

 

 

 

Krijg jij weleens soortgelijke (of andere) opmerkingen?

 

 

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Ik krijg ook veel opmerkingen tijdens het dragen. Voornamelijk positief: ‘wat zit ze daar lekker warm’ of ‘fijn zeg, lekker bij mamma!’. Laatst had ik een draagtrui aan en was er een man die het wel een hele handige trui vond (hij dacht dat in de trui een heel systeem zat waar dochterlief in zat).

    Ik ben het met je eens dat je een baby niet genoeg kunt verwennen. En ik ben ook niet bang voor het ‘wennen’, want blijkbaar is het dragen iets dat bij ons past, dus ik vind het niet erg als ze daar aan gewend is. Overigens valt dochterlief inmiddels bijna nooit meer in de draagdoek of draagzak in slaap (ze is 1 jaar). Het is veel te interessant om rond te kijken 🙂

    • Fijn dat jij ook positieve reacties krijgt. Ik lees weleens anders helaas.
      De tijd gaat hier waarschijnlijk ook komen dat hij liever rondkijkt dan even een tukje doet, maar liever nog even niet. 😉

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond