Home » De batterijduur van je Samsung telefoon verlengen: zo pak je het aan

De batterijduur van je Samsung telefoon verlengen: zo pak je het aan

Heb je een Samsung telefoon en merk je dat de batterij steeds sneller leeg gaat en wil je hier vanaf? Hoe je dit aanpakt lees je hier.

Heb je een Samsung telefoon en merk je dat de batterij steeds sneller leeg gaat? Dan wil je natuurlijk dat hier verandering in komt, want vaak een lege batterij is natuurlijk allesbehalve fijn. Er zijn dan ook een aantal dingen die je kunt proberen om de batterijduur van jouw Samsung telefoon weer te verlengen. Hoe je dit aanpakt? Lees snel verder, wij zetten het voor je op een rij.

Het is natuurlijk mogelijk dat de batterij van jouw smartphone niet meer naar behoren werkt om deze al vrij verouderd is. Als jij een best oude telefoon hebt, is het logisch dat de batterij na een tijdje slechter wordt. Hoe ouder je telefoon, hoe lastiger het vaak is om de batterijduur nog te verlengen. In dit geval kan een nieuwe telefoon een goede oplossing zijn. Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon, met goede batterijduur? De Samsung S22 is dan een toestel waar je aan kunt denken. Naast de lange batterijduur heeft de nieuwe Samsung S22 ook een strak design, krachtige processor, camera’s van topkwaliteit en nog vele andere toffe features. Nog niet per se een nieuwe telefoon nodig? Probeer dan onderstaande tips voor het verlengen van de batterijduur.

Zet je telefoon in de stroomspaarstand

Het eerste wat je kunt doen om de batterij van je Samsung telefoon te verlengen, is om de telefoon in de stroomspaarstand te zetten als je batterij bijna leeg is. Wat er gebeurt als je dit doet? De achtergrondapps worden nu afgesloten van het wifinetwerk en mobiele data, waardoor de batterij langer mee kan gaan.

De helderheid lager zetten

Hoewel het logisch klinkt, wordt het lang niet altijd meteen gedaan om de batterijduur te verlengen: de helderheid lager zetten. Dit is echter wel een zeer goede manier om je batterij te sparen. Zorg er dus voor dat je helderheid niet onnodig hoog staat wanneer dit niet nodig is, want dit kan veel batterij kosten. En dit is natuurlijk zonde, zeker als je het had kunnen voorkomen.

Aanpasbaar batterijbeheer inschakelen

Een handige functie van Samsung is het feit je het accugebruik van apps kunt monitoren. En dit betekent ook dat je dit kunt aanpassen wanneer je wilt. Op een Samsung telefoon kun je zien welke apps je wel en niet vaak gebruikt. Als je de functie aanpasbaar batterijbeheer inschakelt, zullen apps die weinig gebruikt worden minder van je batterij gebruiken. Hoe je deze meldingen inschakelt? Dit kun je doen door naar de instellingen-app te gaan en dan naar batterij.

Wifi en bluetooth uitschakelen als je deze niet gebruikt

Wat ook zeker goed is om te doen, is om wifi en bluetooth vaker uit te schakelen. De kans is groot dat je hier namelijk lang niet altijd gebruik van maakt. Hoewel je er niet altijd gebruik van maakt, kosten jouw wifinetwerk en de bluetooth je wel continu batterij. En dit is niet nodig, waardoor het handig is om deze functies uit te schakelen als je niet op je telefoon zit. Zo zal je zien dat je batterij langer meegaat.

Uiteraard zijn er nog meer dingetjes die je kunt proberen om de batterijduur van je Samsung telefoon te verlengen, maar met deze tips hierboven kun je al een groot verschil merken. Zeker als jouw batterij voorheen nooit zo snel leeg ging, kan het goed zijn om dit uit te proberen. Zo gaat de batterij van je telefoon weer langer mee en heb je niet binnen no time alweer je oplader nodig.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond