Home » De (babyfoon) oplader: lifeline voor je hele leven

De (babyfoon) oplader: lifeline voor je hele leven

afbeelding artikel oplader

Het geldt voor alles en iedereen: af en toe moet je even die batterij weer opladen, anders trekken we het allemaal niet. Maar dan moet je natuurlijk wél over een oplader beschikken. Zie hier één van mijn luxe-ergernissen in het leven: zonder oplader zitten.

Je zou zeggen: bij ieder apparaat zit toch een oplader, dus eigenlijk kun je nooit zonder komen te zitten. Fout! En ik ga je vertellen waarom.

Oplader “not included

Kijk, dat je bij ieder nieuw apparaat een oplader krijgt is dus helemaal niet meer zo logisch. Ja; vrûûger wel. Maar bij veel telefoons, USB-boxjes en zelfs laptops is dat tegenwoordig niet meer het geval. Als je geluk hebt zit er wel een kabeltje bij, maar de oplader moet je zelf aanschaffen. Iedere kostenbesparing telt immers, om jou de indruk te geven dat je een mooi prijsje hebt betaald.

En daar begint het: ga je dan meteen een oplader bestellen? Ik dus niet, want: “Er ligt er altijd wel ergens een.” Totdat ik hem nodig heb. Dan is er in geen velden of wegen een te bekennen. Of onze jongens moeten nét allebei hun telefoons én hun tablets opladen.

Notitie voor mezelf: koop je een apparaat waar geen oplader bijzit? Bestel er dan meteen een bij…

Babyfoon oplader gezocht

Bij iedere jonge ouder staat de babyfoon het meest centraal in de woonkamer. En in hun leven, waarschijnlijk. En wat later, als je weer een weekendje weg durft (mét Spruit natuurlijk) is die babyfoon het verschil tussen ’s avonds muisstil zitten luisteren in je campingstoel, of lekker een spelletje doen met een borrel en af en toe even kijken of er geen lampje knippert.

Maar dan moet je hem natuurlijk niet vergeten in te pakken. Niet op de heenweg, want dan zit je alsnog het hele weekend te luisteren of Spruit wel slaapt. Maar zéker ook niet op de terugweg! Dat je, na een terugrit van anderhalf uur, opeens beseft dat de babyfoon oplader nog achter het nachtkastje ligt van dat knusse huisje op de de Veluwse vlakte. Kak! Niet dat ons zoiets zou overkomen, hoor. Natuurlijk niet.

Telefoons hebben tegenwoordig vrijwel allemaal een zogenaamde USB-C oplader, maar voor die prachtige Luvion babyfoon heb je natuurlijk wel een speciale Luvion oplader nodig! Gratis tip van mij: je kunt ze ook als duo-pak kopen. Doen! Leg er eentje in je kluis of zo.

Het gebroken-nekje-effect

Een andere reden waardoor je zomaar opeens zonder oplader kunt komen te zitten, is het gebroken-nekje-effect. Een oplader gaat namelijk niet op een random plaats kapot, neen! Vrijwel altijd gebeurt het nét achter het stekkertje. Daar knikt de kabel om en zal hij uiteindelijk breken.

Het plastic breekt eerst, maar dan doet ‘ie het nog gewoon. En dus onderneem je geen actie. Tenminste: ik niet. Totdat hij het definitief begeeft en dan ben je dus weer te laat. Tenminste; ik wel.

Heb jij ook een oplader met een ‘gebroken nekje’? Check dan de video hieronder om te zien hoe je een beschadigde kabel kunt repareren (de leukste oplossing vond ik de cable bite 😃 ).

Twijfel je echter of er misschien een breuk in de kabel zit; ga dan niet zitten klooien en bestel gewoon een nieuwe.

Tot slot; gebruik niet zomaar een willekeurige oplader voor je apparaat. Ook niet als het stekkertje precies past. Als Volt, Watt en Ampère jou niets zeggen, win dan eerst deskundig advies in, voordat je opladers gaat gebruiken voor apparaten waar ze niet oorspronkelijk voor bedoeld zijn.

Goed, tijd om zelf ook weer even de batterij op te laden, met een lekker bakkie koffie. 😏••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond