Home » De 6 leukste Facebookgroepen voor moeders

De 6 leukste Facebookgroepen voor moeders

Weten dat je niet alleen bent, is zo fijn als moeder. Het is een troostende gedachte dat er meer moeders ergens mee worstelen en dezelfde vragen hebben als jij. Daarom zijn Facebookgroepen voor moeders zo fijn. Er is vaak iemand die bereid is om je verhaal te lezen en je vraag te beantwoorden. En niet alleen dat, een schouderklopje zo nu en dan is hartstikke welkom. Oók van digitale vreemden. Er zijn alleen zo ontzettend veel moedergroepen, en zeker allemaal niet even leuk. Er zijn helaas ook groepen met een negatieve sfeer waar je ver vandaan wil bljven. Daarom heb ik de (volgens mij) zes leukste groepen voor moeders verzameld.

Firma Huishouden

In ons drukke gezin komt het huishouden bij mij zo’n beetje op de laatste plaats. Ik vind het wel belangrijk, maar gewoon zó niet leuk. En als je al veel op je bordje legt qua werk en privé dan schiet er weleens wat bij in. 3x raden wat dat dan is. Begin dit jaar ben ik daarom op zoek gegaan naar een methode dat voor mij werkt. Hierbij stuitte ik op Firma Huishouden. Helga heeft een methode ontwikkeld waarmee je elke dag een beetje aan je huishouden werkt zo dat het niet een berg werk wordt dat je op je vrije weekenddag moet wegwerken. In de Firma Huishouden Facebookgroep ben je als één van de eersten op de hoogte van nieuwe challenges, kun je je vragen kwijt over het huishouden en lees je artikelen met handige tips en fijne suggesties.

Lees ook: Het laatste uur voor de visite op de stoep staat

Vrolijke moeders

Ik zit in aardig wat moedergroepen, maar Vrolijke moeders is zonder twijfel de meest relaxte groep. Er worden leuke foto’s geplaatst, herkenbare verhalen gedeeld en een bemoedigend woordje toegesproken. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en hier wordt er een klein feestje van gemaakt. Geke heeft in korte tijd een ontzettend leuke en gezellige groep voor moeders vol activiteit uit de grond gestampt.

Tijd voor mama

Uiteraard wil ik ook mijn eigen groep benoemen. Ik ben er van overtuigd dat je pas voor een ander kunt zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Juist als je het gevoel hebt dat je het te druk hebt om dit in je leven in te passen. Tijd voor jezelf betaalt zich dubbel en dwars uit. In de Tijd voor mama community is er onder andere aandacht voor me-time, tijd besparen, plannen en zelfzorg. Wil je van jezelf een prioriteit maken, kom er bij!

Lees ook: 5 simpele tips om als drukke mama vaker aan jezelf te denken

Keizersnede mama’s

Over bevallen door middel van een keizersnede bestaat zoveel vooroordelen en misvattingen. Ik probeer mij er niets van aan te trekken, maar soms steekt het wel. En dan is het fijn om verhalen van anderen die hetzelfde hebben meegemaakt te lezen. In deze groep voor moeders die met een keizersnede zijn (of gaan) bevallen kun je al je vragen over een keizersnede kwijt.

Lees ook: Ik heb drie kinderen gekregen, maar ik ben nog nooit bevallen

Invulboeken inspiratie

Wow, wat een leven in deze groep die hoort bij de invulboeken van Studio Ins & Outs. Ik zit er nog niet zo lang bij, maar het is zo leuk om te zien hoe behulpzaam iedereen is. Belangrijker: er worden daar fotoboeken gevuld. Jeeuj! Voor Vaderdag heb ik de Papa &ik fotoboek gekocht én ingevuld voor Benjamin. Een geslaagd cadeau. Ben je fan van scrappen en de producten van Irene om je mooiste herinneringen in vast te leggen, dan is dit de groep waar je terechtkunt voor vragen of trots je creaties te showen.

Lees ook: Zo ga je wél dat fotoboek maken!

Liefdevolle chaos

Ik noem mijn gezin regelmatig mijn liefdevolle chaos, een benaming die ik geleend heb van de gelijknamige groep. Deze twee woorden omschrijven precies hoe het leven met kinderen is. Geniaal bedacht! In de Liefdevolle Chaos groep kun je je vragen kwijt over het dragen van je kind, maar ook over andere dingen die horen bij het moederschap.

Lees ook:  Die glimlach als je aankomt met een draagdoek. En nog 7 redenen waarom het dragen van een baby zo fijn is

Bonustip: Maaike heeft een groep voor vrouwen en moeders die niet altijd alles kunnen door bijvoorbeeld ziekte. In deze groep kun je terecht voor lotgenotensteun, maar ook algemene tips voor moeders.

Facebookgroepen voor moeders

Het voelt goed om je aan te kunnen sluiten bij gelijkgestemden en deel uit te maken van een community. Facebook maakt dit met de groepen heel makkelijk. Er zijn dan ook talloze groepen voor moeders op Facebook. In dit artikel las je mijn zes favorieten.

Welke Facebook groep voor moeders kende je al? Welke hoort er nog meer in dit rijtje thuis volgens jou?

 

 

Bewaren voor later? Pin via één van deze afbeeldingen dit bericht op Pinterest. 

 

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Ik heb zelf drie groepen: De (leukste) mamablogs, waarin mama’s de leukste blogs van mamabloggers kunnen lezen. Groep voor vrouwen die twijfelen over een tweede of derde kindje en Twijfel over kinderwens voor de dames die nog niet weten of ze wel of geen moeder willen worden.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond