Home » De 3 simpelste Ikea Lack tafel hacks

De 3 simpelste Ikea Lack tafel hacks

De vierkante Lack tafel van Ikea is een enorm populaire tafel. Dat is ook niet zo gek! Hij is licht, in meerdere kleuren verkrijgbaar en hartstikke betaalbaar. Hij kost op dit moment maar €7,99. Dat is dan ook meteen de reden dat je ‘m zoveel ziet overal als bijtafel, speeltafel of salontafel natuurlijk. De witte versie is onder bloggers populair als ondergrond voor het maken van foto’s, maar bijna iedereen heeft er wel een of een gehad. Vind je dat stiekem best wel een beetje jammer? De Lack tafel kun je heel makkelijk oppimpen of een make-over geven. Ik verzamelde de 3 simpelste Ikea Lack tafel hacks. Ze verschillen in dummy gehalte, maar zijn allemaal goed uit te voeren door iedereen.

Lack sticker

Ik trap af met deze ongelooflijk simpele truc van Pixers.nl om elke Lack tafel om te voren tot een persoonlijk tafeltje. Voor deze Ikea Lack tafel hack heb je namelijk maar één ding nodig: een kant en klare sticker die je bij Pixers.nl kunt kopen. Wat je krijgt is een op maat gemaakte sticker die je er zo op kunt plakken. Uit de vele patroontjes kun je iets kiezen wat het beste bij jou en/of je inrichting past. Geometrisch, abstract of lekker kleurrijk. Zin om een jaar later de boel om te gooien? Dan kies je toch gewoon weer een nieuw tof patroontje uit?

Krijtbordtafel

Hoe cool is een tafel waar kinderen aan kunnen zitten en lekker op los mogen krijten? Hier in huis zou het zeker weten een succesnummer zijn. Met een schuurmachine en schoolbordverf tover je een Lack tafel zo om in een tafel waar kinderen creatief bezig kunnen zijn. Hoewel de tafel van hout is, lijkt het op en reageert het toch meer als plastic. Kies daarom voor schoolbordverf die je op kunststof kunt toepassen. En anders is een primer je beste vriend bij deze Ikea Lack tafel hack.

LeesTIP: Met krijtbordtape van de Wibra toverde ik al eens eerder een tafeltje van Ikea om naar een autobaan. Dit kan natuurlijk ook prima met een Lack tafeltje!

Van tafel naar wandplank

Ook dit idee om je Lack tafel te veranderen is supersimpel. Je hebt nadien alleen geen tafel meer, maar wel een superoriginele wandplank. Ik las het op Redbook, een Amerikaanse lifestyle magazine. Je schroeft drie van de vier poten via de onderkant van het blad liggend op de bovenkant van het tafelblad. De onderkant van de tafel schroef je tegen de muur aan. Op de plankjes kun je foto’s, vaasjes, beeldjes of andere leuke accessoires kwijt.

Ikea Lack tafel hack

Omdat hij spotgoedkoop is, is de Ikea Lack tafel ontzettend populair. Door hem op te pimpen kun je er alsnog iets eigens van maken. Datzelfde gebeurt ook veel met een ander populair product van Ikea: de Duktig keuken. Er zijn online veel Ikea keuken oppimpen hacks te vinden. Met de 3 supersimpele tips uit dit artikel kun je met de Lack tafel aan de slag. Wordt het een kant en klare sticker van Pixers.nl of mag je tafeltje voortaan als wandplankje door het leven?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond