Home » De 3 fijnste gadgets voor in de keuken

De 3 fijnste gadgets voor in de keuken

We herkennen het allemaal: je keuken moet gewoon lekker praktisch zijn, je moet er goed in kunnen werken en hij moet mooi zijn.

We herkennen het allemaal: je keuken moet gewoon lekker praktisch zijn, je moet er goed in kunnen werken en daarnaast wil je natuurlijk ook dat je keuken een mooie uitstraling heeft. Je brengt er tenslotte behoorlijk wat uren per week door.
Wij zoomen in deze blog in op het praktische stukje van de keuken en lichten drie ideale gadgets voor in de keuken uit.

Kokend water kraan

Ja, met stip op nummer één is wat ons betreft de kokend water kraan. Heel simpel uitgelegd zorgt een kokend water kraan ervoor dat je 24 uur per dag dírect kokend water kunt laten stromen. Waar je dus nog minstens een minuut moet wachten tot je waterkoker het water gekookt heeft, is dat bij de kokend water kraan niet meer van toepassing. Ideaal natuurlijk wanneer je een pan water opzet en het water wil laten koken, of voor een kopje thee.
Uit een kokend water kraan kun je zowel kokend water als koud water laten komen. En de ontwikkeling van de kokend water kraan heeft ook niet stilgestaan, zo heb je tegenwoordig bijvoorbeeld de Quooker CUBE. Een kraan die naast kokend, warm en koud water ook nog eens bruisend water kan laten stromen! Zo krijg je dus sprankelend water uit je eigen kraan en kun je bijvoorbeeld limonade met prik maken!

Fruit accessoires

Ben jij net zo’n fruiteter als ik? Dan word jij vast en zeker ook blij van handige fruit gadgets. Om te beginnen de ananassnijder, die heel gemakkelijk je ananas in plakjes snijdt én de kern eruit laat. Super handig vind ik deze!
Ook de aardbeien ontkroner is een van mijn favorieten. Heb je wat langere nagels en vind je het niet fris om de kroontjes er met je nagels af te plukken? Dan is deze gadget handig, want met een knopje zorg je ervoor dat het grijpertje dichtgaat en vervolgens plukt hij zo je kroontje van de aardbei.
Andere handige gadgets voor fruit zijn de appelsnijder, het appelschil-apparaat, de acocado-snijder, de meloensnijder en de sinaasappelschiller. Zoek ze maar eens op en je zult versteld staan van wat er allemaal op de markt is om jou het leven een stuk gemakkelijker te maken!

Snijden en in de pan

We snijden heel wat af in de keuken. Ik gok dan ook dat er vrij weinig keukens zijn waar de snijplanken ontbreken. Wel is er een groot verschil tussen de verschillende snijplanken en daarom wil ik jullie graag verklappen welke mijn favoriet is. Ik snijd het liefste mijn groente en vlees fijn op de snijplanken van Joseph Joseph. Dit zijn in principe qua materiaal gewoon normale snijplanken, maar wat zo fijn is, is dat je ze kunt vouwen. Zodra je klaar bent, vouw je de zijkanten een beetje dicht en kun je heel gemakkelijk je klein gechopte groenten in de pan schuiven zonder te knoeien. Ideaal!
Ben jij meer van kleine porties ingrediënten snijden, maar wel veel verschillenden? Dan bestaat er ook voor jou de ideale snijplank, namelijk de snijplank met meerdere bakjes aan de zijkanten. Wanneer je je ui fijngesnipperd hebt, schuif je ze in bakje en vervolgens heb je weer alle ruimte voor het snijden van je volgende groenten.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond