Home » De 20 weken echo, het geslacht van onze baby en meer blij nieuws!

De 20 weken echo, het geslacht van onze baby en meer blij nieuws!

de 20 weken echo

De komende paar minuutjes heel veel goed en blij nieuws! Ik ben namelijk volop bezig met het plannen van de verjaardag van Bas die over een week zijn eerste verjaardag mag vieren. Hieromheen heb ik ook nog wat leuks in petto. Ook hebben we gisteren de 20 weken echo gehad. En het is gewoon weer weekend. Alleen dat laatste is al reden voor een feestje nietwaar?!
 

De 20 weken echo

Vol gezonde spanning keek ik uit naar de dag van de 20 weken echo. Allereerst om te horen en te zien of alles goed was met onze jongste telg. En dat was het ook gelukkig! Ook was ik erg benieuwd naar het geslacht. Zouden we weer een jongetje of weer een meisje mogen verwelkomen? Hier moesten we even op wachten. De nadruk ligt bij de 20 weken echo uiteraard niet op het geslacht, maar op de gezondheid. Dit was de derde keer dat ik een dergelijke echo heb gekregen en het is eigenlijk altijd zo gegaan dat ergens aan het eind pas gekeken werd naar het geslacht. Of als de baby niet meewerkte om een bepaald orgaan mooi in beeld te krijgen dat de echoscopiste haar aandacht naar iets anders verschoof en we eerder het nieuws kregen.
 

Een week eerder…

In dit geval had ik er eigenlijk wel vertrouwen in dat het wel goed zat. Ik heb namelijk vorige week ook een echo gekregen. Die week zou ik namelijk de twintig weken aantikken en ik had de baby nog niet gevoeld. Nu wist ik wel dat het later kon komen omdat mijn placenta aan de voorkant ligt, maar dit vond ik wel heel erg laat. Zowel bij Mila als bij Bas heb ik de baby veel eerder gevoeld. Bij Mila had ik een vergelijkbare situatie omdat ook bij haar de placenta voorlag. De baby moet dan als het ware door een stootkussen heen voordat ik het kan voelen. Hoe ouder de baby, hoe meer kracht en daarom duurt het even. Maar 20 weken vond ik toch wat lang en daarom nam ik contact op. De verloskundige gaf de situatie van de placenta aan en ook opperde ze dat ik bij een derde kindje ook gewoon meer ruimte heb voor het kind. Bij een eerste bijvoorbeeld moet alles nog uitrekken en zit het kindje eerst ook gewoon wat krapper.

Ze nam mijn zorgen echter toch serieus en ik mocht meteen langskomen. Het was al snel duidelijk dat ik me nergens zorgen over hoefde te maken. Wat een druktemaker zeg! Hij ging van hot naar her, zette zich met zijn voetjes af en was druk aan het “zwaaien”. Van dit alles voelde ik helemaal niks, maar ik was wel gerustgesteld. Bij deze echo wilde de verloskundige, heel lief, al naar het geslacht voor me kijken, maar ik was alleen gegaan. En Benjamin hoorde er gewoon bij te zijn. Ook ging het mij toen om geruststelling en niet het geslacht. Mijn nieuwsgierigheid zette ik daarom aan de kant.
 

Het is een…

Maar gisteren was het eindelijk zover. Ons druktemakertje liet zich ook toen van zijn drukste kant zien. De echoscopiste had er haar handen vol aan geloof ik. Omdat hij niet meewerkte, verplaatste ze haar aandacht naar de beentjes. Toen ze bezig was met haar metingen zag ik al iets bungelen. Even later bevestigde ze inderdaad wat ik al meende te zien. We krijgen een jongen! Nu nog op zoek naar leuke jongensnamen. Dat komt vast helemaal goed en gelukkig heb ik er nog even voor.
 
Gender reveal baby nr 3
 

Waar ik blij van word

Naast dat ik helemaal blij ben met het goede nieuws, word ik ook helemaal blij van mijn andere kindjes. Mila is lekker wijs, eigenwijs en een beetje bijdehand, maar bovenal is het een heerlijke en lieve meid. Ze is volop aan het aftellen tot ze naar de basisschool mag. Bas zit volgens mij midden in een sprong en dat is wat minder, maar ik wil me nu focussen op de leuke dingen. Volgende week wordt hij namelijk 1 jaar! Hoe leuk! De uitnodigingen zijn verstuurd, zijn feestkleding is besteld en ook de versieringen zijn binnen. Ik vond het lastig om cadeautjes te bedenken, maar ook dat lijkt voor elkaar te komen. Nu nog een leuke foto uitzoeken voor op de taart. Verder leek het me gaaf om jullie te betrekken in de feeststemming door een heuse winweek te organiseren. En ook dat lijkt helemaal rond te zijn.

Aanstaande dinsdag trap ik af met een draag(dins)dag blog met een gave winactie!
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Super om te horen dat alles in orde is! Mijn placenta lag ook vooraan en het duurde ook heel lang vooraleer ik Lenne voelde, ook omdat ze gewoon heel rustig was.. Tof dat je het geslacht nu weet ook 🙂

    • Ja, vind ik zelf ook. Ik vind verrast worden bij de bevalling een super romantisch idee, maar ik ben daar te praktisch voor. Bij elke zwangerschap vind ik wel een goede reden om van tevoren te weten wat het geslacht van het kindje is.

  • Gefeliciteerd met deze goede echo’s en weer een jongen op komst! Ik had bij allebei mijn zwangerschappen ook de placenta aan de voorkant waardoor het inderdaad even duurde voordat ik iets voelde.

    • Op de één of andere manier kan ik me nog goed inhouden. Komt vast omdat zijn kamertje nog verbouwd moet worden. Verder ben ik vooral bezig met de verjaardagen van de andere twee. Dat leidt ook af. Binnenkort de zolder op en lekker uitzoeken wat nog een keer mee kan en een idee krijgen van wat er nog moet komen.

  • Mooi dat alles goed zit met de gezondheid. En superleuk dat je het geslacht weet. Inderdaad, je kunt gerichter shoppen en het maakt je fantasie ook iets concreter. Die placenta hier ook. Duurt idd dan iets langer.

    Leuk, geniet ervan Mary-Lou. En leuk dat je de winweek voor elkaar hebt gekregen. Ben benieuwd

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond