Home » De 2 beste flessenwarmers voor je gezin

De 2 beste flessenwarmers voor je gezin

De 2 beste flessenwarmers voor je gezin

Als je op zoek bent naar de ideale flessenwarmer kom je er al snel achter dat er gigantisch veel opties zijn om uit te kiezen. Zo zijn er diverse merken en een groot aantal verschillende soorten. Wij vertellen je waar je op moet letten bij het kopen van een flessenwarmer en hebben onderzoek gedaan naar de 2 beste flessenwarmers voor je gezin.

Wat is een flessenwarmer?

Het voeden van je kindje is een heerlijk moment. Je hebt je zoontje of dochtertje in je armen en geeft hem of haar een lekker flesje. Het is erg belangrijk dat de inhoud van het flesje op de juiste temperatuur is. Te koude melk zorgt namelijk voor maagkrampjes, terwijl een te hete inhoud pijn doet aan het mondje van je kind. Met een flessenwarmer hoef je hier niet langer je hoofd over te breken, want dit praktische apparaat zorgt ervoor dat het flesje altijd op de ideale temperatuur is.

De juiste temperatuur ligt tussen de 37 tot 40 graden. Het kan zijn dat jouw kindje het flesje net iets kouder of warmer wilt hebben, maar dat is een uitzondering op de regel. Door een flessenwarmer te gebruiken wordt de voeding in het flesje geleidelijk verwarmt tot de ideale temperatuur. Het is belangrijk dat dit geleidelijk gebeurt, omdat de kans hierdoor groter is dat de voeding gelijkmatig is verwarmd.

Voor moedermelk en kunstvoeding

Je kunt een flessenwarmer zowel gebruiken voor het verwarmen van gekolfde moedermelk als voor het verwarmen van kunstvoeding. In beide gevallen is het zeer eenvoudig om de voeding op te warmen. Vroeger deden mensen dit door een pannetje water op het vuur te zetten en het flesje zo langzaam op te warmen, maar hoe weet je dan wanneer je de babyvoeding de juiste temperatuur heeft? Anno 2020 maakt de flessenwarmer je het leven een stuk gemakkelijker.

Op het moment dat je op zoek bent naar de beste flessenwarmer, kom je er al snel achter dat de keuze reuze is. Hierdoor kun je door de bomen het bos niet meer zien, waardoor de kans bestaat dat je een flessenverwarmer koopt waarvan je achteraf spijt hebt. Omdat er zoveel verschillende soorten zijn, kan het lastig zijn om aan te geven wat het beste model is. Wij hebben flessenwarmers van verschillende merken getest en zijn zo uitgekomen op deze 2 favorieten. Hierbij hebben we gekeken naar het gebruiksgemak, maar ook naar de ervaringen van andere gebruikers.

Alecto BW-700 Digitale flessenwarmer 500W

Met de Alecto BW-700 Digitale flessenwarmer 500W verwarm je de voeding in het flesje binnen 6 minuten vanaf kamertemperatuur. Door de turbostand te gebruiken is het flesje zelfs al binnen 3 minuten op temperatuur. Jouw kindje hoeft dus niet lang te wachten voordat hij of zij kan eten. Met deze multifunctionele flessenwarmer kun je ook ontdooien en steriliseren. Handig als je moedermelk of hapjes hebt ingevroren voor de oppas of zodat papa de fles kan geven.

Je kunt ook kiezen voor langzame verwarming zodat de voedingsstoffen in de melk beter behouden worden. De Alecto BW-700 is eenvoudig in gebruik dankzij het duidelijke display. Wanneer de gewenste temperatuur is bereikt schakelt de flessenwarmer automatisch uit. Deze flessenwarmer wordt geleverd inclusief stoomkap en is verkrijgbaar voor €39,99.

Chicco Digitale Flessenwarmer

Met de Chicco Digitale Flessenwarmer verwarm je niet alleen flesjes met melk, maar ook kleine potjes eten. De flessenwarmer is eenvoudig in gebruik, in een paar handelingen kies je voor het meest geschikte opwarmprogramma. Je hebt de keuze uit 12 verschillende programma’s. De flessenwarmer geeft zichtbare en hoorbare signalen waardoor je het direct weet wanneer het flesje op de juiste temperatuur is. Ook erg handig: dit apparaat heeft een timerfunctie waardoor je de maaltijd van je kindje op voorhand kunt programmeren. Als het flesje of hapje warm is, stopt de flessenwarmer vanzelf voor een maximale veiligheid.

Je hoeft niet meer na te denken als je gebruik maakt van deze flessenwarmer, want je hoeft alleen de inhoud van de zuigfles of het potje te selecteren, net als de begintemperatuur, om de opwarmtijd automatisch te berekenen. De kosten liggen iets hoger met een prijs van €64,99.


Uitgelichte foto via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond