Home » Date night met je partner, maar dan thuis!

Date night met je partner, maar dan thuis!

Date night met je partner? Maar dan thuis!

Als de kinderen geboren worden, sluipt de quality time met je partner er al snel bij in. Je komt in een ritme van samen zorgen terecht en het lijkt lang geleden dat je nog eens écht samen tijd doorbracht. En als je dan eindelijk tijd voor elkaar maakt, weet je écht niet meer wat je dan moet gaan doen.

Daarom vindt je in dit blog leuke, originele date ideeën die je gewoon thuis kunt uitvoeren. Waarom thuis? We kunnen op dit moment helaas nergens naartoe, maar ik wil je ook laten zien dat er thuis veel meer mogelijk is dan je denkt. Hoe heerlijk is het dat je niet meer de deur uit hoeft voor een romantische date night?

Boek een privé chefkok aan huis

Laten we meteen beginnen met een heel bijzondere date night. Een geheel verzorgd diner bij je thuis, live gekookt door een chefkok. Ja, dit kan echt! Dit concept was al even in ons land, maar door de huidige situatie heeft het echt een vlucht genomen en kun je nu in het hele land een chefkok aan huis boeken.

Hoe het werkt?

Je laat de chefkok binnen en wijst de kok de weg in je keuken. Vervolgens neem jij de tijd om jezelf klaar te maken. Even lekker in bad, je haren in de krul en je mooiste outfit aan.

Als je beneden komt, is je eettafel prachtig gedekt en kun je heerlijk aanschuiven aan je eigen tafel. Vervolgens wordt je gang voor gang getrakteerd op de heerlijkste gerechten. Genieten maar! En het beste gedeelte: na afloop kun je de vuile vaat gewoon laten staan. Ook dit regelt de chef aan huis.

Tip: het kan fijn zijn om je kinderen een nachtje uit logeren te laten gaan. Het zou jammer zijn als je halverwege je diner gestoord wordt.

Durven jullie samen de uitdaging aan?

Houden jij en je partner van raadsels en puzzels? Dan is een escape room voor thuis een enorm leuke uitdaging om samen aan te gaan. Bij een escape room op locatie moet je door middel van raadsels en puzzels ontsnappen uit de kamer. Inmiddels heb je ook voor in huis al verschillende escape room opties. Zo zijn er kaartspellen met raadsels, bordspellen en volledige escape room boxen.

Als je voor de escape room box gaat, krijg je een volledige doos thuisgestuurd met aanwijzingen, websites om te bezoeken en vaak ook een playlist om in de sfeer van het verhaal te komen. Zo wordt een escape room thuis een totaalbeleving voor jou en je partner.

Kunnen jullie samenwerken om zo de code te kraken? Of blijken jullie allebei een hele andere kant op te willen gaan? Je leert elkaar heel goed kennen met dit soort uitdagingen.

Laat je verrassen

Hoe leuk is het om een date night te hebben waarbij je allebei niet weet wat er gaat gebeuren? Dit kun je nu boeken via floorverrast.nl. Je geeft de datum en informatie door en vervolgens krijg je op de afgesproken dag een pakket thuisgestuurd met daarin je verrassingsactiviteit.

Kun jij het volhouden om niet te spieken tot het moment van je date night?

Volg een online wijncursus

Dromen jullie er al jaren van om samen op een Franse chateau wijn te proeven, maar is dat nog niet gelukt? Organiseer dan thuis de wijnproeverij.

Bestel online een proefpakket wijn en leer vervolgens aan de hand van video’s hoe je wijn écht proeft. Als je het extra speciaal wilt maken, kun je ook een sommelier erbij boeken die je live meeneemt in de edele kunst van het wijnproeven.

Zo kun je in de toekomst als een echte expert meedoen aan de wijnproeverij op het chateau in Frankrijk.

Tijd voor tijd met elkaar

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb en dat je nu aan de slag gaat met het organiseren van een romantische date night thuis. Wil je het iets minder bijzonder, maar net zo romantisch? Dan kan een avondje puzzelen ook heel goed zijn om weer eens echt met elkaar te praten. Of wat dacht je van uitgebreid koken samen?

Geniet van elkaar!


Dit gastblog is geschreven door Eline Maree van De Oppaslijn (deoppaslijn.nl)••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond