Home » Dagje uit in Den Bosch; 10 tips

Dagje uit in Den Bosch; 10 tips

Den Bosch station

Gisteren deelde ik al enkele foto’s met je van ons dagje uit in Den Bosch. Een stad die mij verrast heeft, in positieve zin. Ik wilde Benjamin graag verrassen met een dagje uit samen, maar wist niet waarheen. Na wat rondgevraagd te hebben, kreeg ik vanuit verschillende hoeken Den Bosch als tip. Omdat ik het samen zijn net iets belangrijker vind dan waar we zijn, wilde ik het wel proberen en daar ben ik blij om! In een kort tijdsbestek hebben we veel leuke dingen gezien. Die wil ik graag met je delen, maar ook dingen die ik graag had willen doen. Misschien trekt het je over de streep om ook een dagje Den Bosch te doen of ga je binnenkort al en heb je wat aan mijn tips.

 

Tien tips voor een dagje uit in Den Bosch

 1. Vlakbij het station kun je opstappen op de gratis stadsbus – de bus rijdt elk kwartier en doet belangrijke toeristische plekken aan. Het is een fijne service als je slecht ter been bent, moe of gewoon lekker lui.
 2. Zo niet, kan ik een fijne wandeling door deze oude en mooie stad aanbevelen. Wij deden de Stadswandeling Den Bosch van youropi.com (stad, datum en je wensen invoeren et voila: een gratis reisgids). Deze begint bij het station en toont je onderweg 30 bezienswaardigheden. Duurt ongeveer 2 uur.
 3. Tijdens de wandeling kwamen we kinderboekenwinkel Nooitgenoeg (Stoofstraat 22) tegen. De winkel oogde van buiten gezellig en uitnodigend en daarom stapten we naar binnen. Ok ok, ook om ons schuldgevoel aan de kinderen af te kopen dat we zonder hun op stap waren. Bij het zien van het enorm gezellig kinderhoekje werd het schuldgevoel natuurlijk niet minder, maar blij werd ik wel van deze schatkamer vol met boekjes en kado ideeën.
 4. Als we het dan toch over winkels hebben; Den Bosch heeft veel reguliere winkels, maar ook veel leuke, plaatselijke winkeltjes zoals Vintage Room (Snellestraat 30) met onder andere mooie en bijzondere lampen. Er zijn niet veel stenen winkels die draagdoeken/zakken verkoopt dus Ikbenmama.nl (Fonteinstraat 15) viel mij daarom ook meteen op.
 5. De innerlijke mens moet natuurlijk ook verzorgd worden. Eetbar Dit (Snellestraat 24-26) is een gezellige, geestige, maar vooral betaalbare gelegenheid. Ik kan wel een hele blog vullen over deze hippe place to be, dus dat ga ik dan ook gewoon doen. Vanmiddag om 15.00 komt er een recensie online!

  Deze slideshow vereist JavaScript.

 6. De Sint Jans kathedraal (Torenstraat 16) moet je van binnen gezien hebben. Imposant en indrukwekkend vond ik het. Dit gebouw ademt zowel van buiten als binnen geschiedenis uit.
 7. Den Bosch viert in 2016 het 500e sterfjaar van Jheronimus (Jeroen) Bosch. Dit jaar naar deze stad gaan zonder een bezoek te brengen aan het Jheronimus Bosch Art Center (Jeroen Boschplein 2) is als naar Den Bosch gaan en geen Bossche Bol eten. (tenzij je net als ik écht geen bossche bol lust 😉 ) Over de beste man zijn er het hele jaar door veel activeiten, er zit zeer zeker iets van je gading bij.
 8. Een rondvaart over de Dieze wordt enorm aangeprezen en lijkt te horen bij een dagje uit in Den Bosch. Ik kan me er iets bij voorstellen, maar het vaarseizoen loopt van april tot en met oktober. Wij waren er dus iets te vroeg bij.
 9. Een mini proeverij bij Proef (Uilenburgstraatje 14) bestaat uit drie glazen wijn en drie soorten kaas. Aangezien ik samen met een bierliefhebber was, ging deze helaas aan mijn neus voorbij. Dat hun wijn lekker is heb ik bij het diner wél kunnen ervaren. Eetbar Dit schenkt namelijk de wijn van Proef.
 10. Deze top 10 rond ik af met een tijdelijke op=op winkel tip: De Bijenkorf Den Bosch (markt 95) heeft opheffingsuitverkoop tot en met 31 maart. De kortingen waren tijdens ons bezoek veelal 50% tot maar liefst 70%.

Een dagje uit in Den Bosch (of waar dan ook) afsluiten met een overnachting draagt voor mij bij aan het city trip gevoel, maar zoals je merkt heb ik geen tips gegeven over slaapplaatsen. We zijn veel B&B’s tegengekomen in de binnenstad, maar het samen een nachtje weg moet nog heel even wachten tot de baby iets minder baby is.

 

 

 

 

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond