Het is vandaag kennelijk de dag van de leraar. Het wordt echt een hele drukke week zo met al die speciale dagen, maar een vrije dag ho maar! Ik dwaal af, terug naar de leraar. Ik heb er één. Je weet wel, 12 weken per jaar vakantie en deels betaald ouderschapsverlof. Man wat een feest moet dat zijn. Mijn leraar klaagt dan ook echt niet hoor. Nee, stel je voor zeg!

Zoals ik al zei heb ik maar één leraar. Het is mijn eeuwige verloofde, de vader van mijn kindjes en mijn lief en leed. Ik werd vanmorgen vroeg wakker en het bed was leeg. Beneden tref ik hem aan tussen de o zo bekende gelijnde toetspapieren, die ik soms, heel soms maar hoor, vervloek. Navraag leert dat hij al een paar uur wakker is, die leraar van mij.

Nog steeds geen geklaag. Wel koffie!

Nu kan ik natuurlijk iets zeggen over ouderavonden en schoolkampen, maar dat is zo makkelijk joh. Of de dure hoogzomer vakanties niet te vergeten. Nu de oudste volgende maand vier wordt en naar school mag, ook wel een beetje achterhaald. De berusting zetten we voort.

cellular-1352613_640

Waar ik af en toe nog teleurgesteld kan zijn over die ene super geweldige aanbieding die uiteraard niet geldig is tijdens feestdagen en schoolvakanties, haalt hij slechts zijn schouders op. Als kleine lettertjes lezen een examenvak zou zijn, zou ik met vlag en wimpel slagen.

Nou wil ik niet zeggen dat ik nooit een wanklank uit de mond van mijn leraar hoor. Toen na onze verhuizing (dichter bij school) bleek dat hij echt niet meer in joggingbroek naar de appie kon, hoorde ik voor het eerst iets wat op geklaag leek.

Die dag van de leraar, is dat nou echt nodig?!

Leraar zijn is volgens iedereen die het niet is een wereldbaan en mijn leraar die het is, hoor ik nooit klagen. Hij geeft nota bene wiskunde. Ik pleit daarom voor een dag van de wederhelft. Een dag waarop ik boodschappen kan doen zonder de boodschappen, inclusief Sperti, te hoeven afrekenen bij een potentiele leerling en een dag waarop ik niet degene ben die altijd haar collega’s in de steek moet laten om ons zieke kind op te halen van het kinderdagverblijf. Dan hoor je ook mij niet klagen.

 

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 %d bloggers liken dit: