Home » De dag van de leraar, is dat nou echt nodig?!

De dag van de leraar, is dat nou echt nodig?!

Het is vandaag kennelijk de dag van de leraar. Ik heb er één. Je weet wel, 12 weken per jaar vakantie en deels betaald ouderschapsverlof. Man wat een feest moet dat zijn. Mijn leraar klaagt dan ook echt niet hoor. Nee, stel je voor zeg!

Zoals ik al zei heb ik maar één leraar. Het is mijn eeuwige verloofde, de vader van mijn kindjes en mijn lief en leed. Ik werd vanmorgen vroeg wakker en het bed was leeg. Beneden tref ik hem aan tussen de o zo bekende gelijnde toetspapieren, die ik soms, heel soms maar hoor, vervloek. Navraag leert dat hij al een paar uur wakker is, die leraar van mij. Nakijken, lessen voorbereiden, toetsen maken.

Nog steeds geen geklaag. Wel koffie!

Nu kan ik natuurlijk iets zeggen over de ouderavonden en schoolkampen dat hij weg is van huis, maar dat is zo makkelijk joh. Of de dure hoogzomer vakanties niet te vergeten. Nu de oudste volgende maand vier wordt en naar school mag, ook wel een beetje achterhaald. De berusting zetten we voort.

cellular-1352613_640

Waar ik af en toe nog teleurgesteld kan zijn over die ene super geweldige aanbieding die uiteraard niet geldig is tijdens feestdagen en schoolvakanties, haalt hij slechts zijn schouders op. Het hoort er bij! Als kleine lettertjes lezen een examenvak zou zijn, zou ik met vlag en wimpel slagen.

Nou wil ik niet zeggen dat ik nooit een wanklank uit de mond van mijn leraar hoor. Toen na onze verhuizing (dichter bij school) bleek dat hij echt niet meer in joggingbroek naar de appie kon, hoorde ik voor het eerst iets wat op geklaag leek.

Die dag van de leraar, is dat nou echt nodig?!

Leraar zijn is volgens iedereen die het niet is een wereldbaan en mijn leraar die het is, hoor ik nooit klagen. Hij geeft nota bene wiskunde. Ik pleit daarom voor een dag van de wederhelft. Een dag waarop ik boodschappen kan doen zonder de boodschappen, inclusief Sperti, te hoeven afrekenen bij een potentiele leerling en een dag waarop ik niet degene ben die altijd haar collega’s in de steek moet laten om ons zieke kind op te halen van het kinderdagverblijf. Dan hoor je ook mij niet klagen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
 • Ik ben ook leraar.

  Ik geef ‘maar’ een praktisch vak volgens de controle-arts die kwam toen ik 7 maanden zwanger als mama van twee kinderen doodmoe op de bank lag.
  Ik geef les aan leerlingen met leerproblemen. Ik hou van mijn job, heb mega geduld (kreeg ik deze week nog een compliment van een leerling daarover) en sta echt het liefst bij die kinderen.
  Maar met die hormonen en al twee kindjes die rondliepen werd het me te veel.
  Ik zat huilend bij mijn huisarts die me vertelde dat ik vanaf morgen thuis zou zijn…
  Ik protesteerde: ‘Neen, dat kan niet, ik moet dit nog doen, dat nog doen, dit nog voorbereiden voor mijn vervanger….’
  Ik heb toen nog een week gewerkt en ben toen thuis gebleven.
  De controle arts zei: ‘Je geeft toch geen ‘Bouw’ of zo, is het echt nodig dat je thuis blijft?’

  Mijn huis was ontploft, mijn man stond te koken, ik lag op de bank…
  Tranen in mijn ogen had ik… ik dacht echt dat ik terug moest gaan werken!

  Uiteindelijk was het maar wat belachelijk geblaas, tekende hij mijn papieren en dat was het…

  Ik ben geen klager, ik sta doodgraag voor de klas, neem er de dure reizen en de afgelaste reis naar het huwelijk in Canada omdat ik geen verlof kon nemen allemaal bij…
  Maar als het mentaal of fysiek wat moeilijker gaat kan het onderwijs een ‘zware’ job zijn, dat heb ik zelf ondervonden!

  Voor mij hoeft die speciale dag niet, net als moederdag is het een leuk extraatje, maar ik doe het nog meer voor die complimentjes zoals van die leerling gisteren… op dierendag!

  • Jeetje wat heftig! En zo jammer dat zo’n arts er nog een schepje bovenop doet.

   Welk vak je ook geeft, ik heb respect voor alle leraren (en zo nog wat andere beroepen trouwens). Zeker als je lesgeeft aan kinderen met leerproblemen.

   Leuk om zo’n leuk compliment van een leerling te krijgen. Waardering is altijd fijn.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond