Home » Die glimlach als je aankomt met een draagdoek… En nog 7 redenen waarom het dragen van een baby zo fijn is

Die glimlach als je aankomt met een draagdoek… En nog 7 redenen waarom het dragen van een baby zo fijn is

Ik kan bijna niet wachten tot onze derde spruit geboren wordt. Weer een bundeltje warm mens om intens veel van te houden. En eerlijk is eerlijk… ik zie ook heus beren op de weg. Drie kinderen zal ook gewoon pittig zijn, maar voor nu kies ik er voor om me te focussen op het positieve. Zo lijkt het me erg fijn om de draagdoeken weer tevoorschijn te halen. Dubbeldragen bleek voor mij niet weggelegd. Zodra ik voldoende hersteld ben van mijn keizersnede ga ik weer los. Wat ik zo fijn vind aan het dragen van een baby?
 

Daarom vind ik het dragen van een baby zo fijn!
En jij misschien ook.

 
•Bijna 9 maanden zit het bundeltje geluk geborgen in mijn buik. Wordt hij gerustgesteld door mijn ademhaling en hartslag. Om dit gevoel te benaderen knoop ik hem straks graag op mijn buik.

•Het gevoel overnieuw te kunnen beginnen. Er is veel van wat ik nog niet wist toen ik begon met het dragen van Bas. Ik krijg nu een tweede kans. Althans zo voelt het.

•Voor de lol zijn geboortedoek opzoeken. En wie weet, als hij mooi en betaalbaar is…

•Toegegeven het is een geweldige uitvinding, maar een duo kinderwagen vind ik lomp en log. De combinatie van het dragen van één kindje en het duwen van bijvoorbeeld een buggy heeft eerder bewezen perfect te werken voor mij.
 

 
•Die glimlach als je aankomt met een doek of drager is onbetaalbaar.

•Ik weet het nog zo goed, eerst kreeg ik de glimlach die ik zojuist noemde. Dan pakte ik Bas op om hem in de mei tai te doen. Voor ik goed en wel de boel gefatsoeneerd had, vleide hij zich al tegen me aan, hoorde ik hem zachtjes zuchten en vaak was hij binnen geen tijd vertrokken naar dromenland.

•Van mijn lief kreeg ik na beide bevallingen een kraamcadeau. Beide keren een mooi sieraad. Deze keer zou ik een consult enorm waarderen. Niet meer zelf prutsen! Met hulp een goede basis neerzetten en daarna weer zelf aan de slag met filmpjes. Ik kan niet wachten!

•Tot slot; het dragen van ons derde kindje zal me hopelijk nog meer inspiratie geven voor de draag(dins)dag.
 
 
 

Wat vind jij het fijnst aan het dragen van een baby?

 
 
Foto: Moeder met baby in draagdoek via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
    • Nou dat is makkelijk zat lijkt me. Het zou jammer zijn als jij wel wilt en je kleintje niet. Voor mij zal het ook afwachten zijn of de baby het prettig vindt.

  • Heerlijk hè?! Onze ‘derde’ was een tweeling en die lompe duowagen was dus wel nodig, met nog een peuter en kleuter er naast. Maar binnen wel lekker veel gedragen, al mijn meiden waren er gek op. En nog steeds trouwens! Ze zijn nu flinke dames van twee en ze willen graag nog op m’n rug in de doek als het even kan. Die van 4 het liefst ook als ze ziek is ♡ Maar echt fijn voor je dat jij straks weer een klein pukje mag dragen!

    • Daarom zijn die dingen ook een geweldige uitvinding. We hebben er hier zo vaak grappen over gemaakt. Dat de derde wel een tweeling kon zijn. Een angst voor Benjamin, maar mij leek het wel wat. Gelukkig hebben we het niet voor het zeggen. 😉 Maar ik dwaal enorm af….

  • Ik vond het altijd fijn om de baby zo dichtbij me te dragen. En puur praktisch: het was lekker warm zo’n baby op de buik onder mijn jas als ik de anderen van school ging halen.

    Drie kinderen is inderdaad wel pittig. Je komt letterlijk handen tekort. Behalve dan als je de baby in een draagzak hebt : )

    • Ik ben enorm benieuwd. Las van de week toevallig een artikel dat moeders van 3 kinderen het meest stress ervaren omdat ze het gevoel hebben letterlijk handen te kort te komen.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond