Home » Cursus Draagconsulent van Liefdevol Dragen; voor een sterke basis

Cursus Draagconsulent van Liefdevol Dragen; voor een sterke basis

Vanuit mijn gevoel, onderbouwd met ervaring en gevoed door logica roep en schrijf ik over het dragen. Zolang je je grenzen kent, is dat prima! Maar niet genoeg. Ik mis één ding in dat rijtje, namelijk kennis. De theoretische kennis achter het dragen. Hoe fijn zou het zijn om mijn blogs hiermee te verrijken? Hoe tof zou het zijn om het dragen aan anderen te mogen leren? Hoe gaaf is het dan wel niet dat ik binnenkort een cursus draagconsulent mag volgen. Whooohoo!

Een draagconsulent draagt er zorg voor dat het dragen veilig en ergonomisch gebeurd. Dat de ouder met goede kennis en oefening zich vertrouwd voelt met het materiaal en het jonge kind correct in de draagdoek of drager heeft zitten.

Bron: Liefdevol Dragen

Liefdevol Dragen

En dan niet zomaar een cursus, de Cursus Draagconsulent Basis van Liefdevol Dragen. Ik denk dat ik Miluška, met alle respect, gerust een vakidioot kan noemen. Of het nu om haar zwangerschapscursus aan aanstaande ouders gaat, de bijscholingen die ze aan kraamverzorgers geeft over slapen en huilen, de draagconsulten die gevolgd kunnen worden door ouders of de zeer uitgebreide blog die ze voor mij schreef over Face Forward dragen. Uit alles wat ze doet om nieuwe ouders te steunen in het hechtingsproces, blijkt kunde, toewijding en passie. Dat zijn nogal wat veren, klopt!

Cursus Draagconsulent Basis

Zo van een klein afstandje bezien, terecht verdiend. Over een paar maanden kan ik uit nog meer eigen ervaring spreken want dan ga ik haar cursus volgen om draagconsulent te worden. Ik kan niet wachten en word helemaal blij van het programma. Deze heeft zowel een praktische als interessante theoretische kant.

Praktijk

De buik basisknoop voor een geweven doek (de FWCC – Front Wrap Cross Carry) en de knoop voor een rekbare doek (de PWCC – Pocket Wrap Cross Carry) komen uiteraard aan bod. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan heupdragen en de Ruck (de rug basisknoop voor een geweven draagdoek). Er zijn natuurlijk meer draagsystemen. Denk aan een mei tai en een draagzak. Ook die worden behandeld in deze cursus voor draagconsulenten. Tot zover het praktische deel.

Theorie

Want naast de praktische kant van het dragen gaat er net zoveel aandacht uit naar de theorie erachter. Wat is de relatie tussen hechting en dragen? Andere speerpunten: veiligheid en ergonomie, systematisch een consult afwerken, voorlichting geven. Maar ook netwerken en je onderneming starten. En dat is nog niet alles.

Hiermee lijkt de Cursus Draagconsulent van Liefdevol Dragen mij een complete cursus om een mooie en sterke basis als draagconsulent te leggen. Ik kan niet wachten om er mee te starten. Op de website van Liefdevol Dragen kun je het hele programma van deze geaccrediteerde cursus draagconsulent lezen.

Geaccrediteerde cursus om draagconsulent te worden

Wat houdt deze accreditatie in? Dat betekent dat je je als deelnemer kunt aansluiten bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten (VDC).

Wij, als Vereniging van Draagdoekconsulenten (VDC), willen dat er een plek is waar (aanstaande) ouders en professionals, consulenten kunnen vinden die goed geschoold zijn.

Bron: VDC

Daarom kun je via de website van het VDC makkelijk op regio zoeken naar een aangesloten draagconsulent. De kwaiteit van deze consulenten wordt gewaarborgd door de opleiding die gevolgd is en de verplichte bijscholingen.

Een dankbaar beroep

Draagconsulent zijn is een mooi en dankbaar beroep. En omdat je eigen ondernemer bent, goed te combineren met een gezin. Zo midden september zal de eerste lichting van deze nieuwe cursus voor consulenten staan te trappelen om aan de slag te gaan.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond