Home » Creatief met kralen en water: Aquabeads

Creatief met kralen en water: Aquabeads

Heb je al ooit van Aquabeads gehoord? Het is een van de grootste knutselrages van de afgelopen jaren en dan is niet zonder reden. Knutselen met Aquabeads is laagdrempelig, veilig en je hebt een super kleurrijk en vrolijk resultaat. In deze blog lees je wat Aquabeads precies zijn en hoe ze werken.

Wat zijn Aquabeads

Aquabeads zijn eigenlijk de moderne versie van strijkkralen. Strijkkraken kennen we natuurlijk allemaal wel. De enige reden dat ik een strijkijzer in huis heb, is omdat hier een jaar of zes geleden veel geknutseld werd met strijkkralen. Dat brengt me ook meteen bij het grote nadeel van strijkkralen: er moet een heet strijkijzer aan de pas komen. Je kind kan dus nooit zelf het knutselwerkje afmaken. Daarnaast zal iedereen wel eens meegemaakt hebben dat je net niet goed genoeg strijkt en een deel van het knutselwerkje verloren gaat.

Heb je al ooit van Aquabeads gehoord? Het is een van de grootste knutselrages van de afgelopen jaren en dan is niet zonder reden. Lees maar mee!

Hoe werken Aquabeads

Met Aquabeads is dat dus allemaal niet het geval! De naam zegt het al: Aquabeads zijn kleine balletjes die werken met water. Deze balletjes komen in allerlei vrolijke kleuren. Daarbij krijg je sjablonen waar je je de balletjes in gaat leggen. Wanneer je alle balletjes op hun plaats hebt gelegd, spray je een beetje water gelijkmatig over alle balletjes heen. Vervolgens smelten de balletjes een klein beetje en komen ze aan elkaar vast te zitten. Wanneer het goed opgedroogd is, zit je nieuwe kunstwerk helemaal goed aan elkaar!
Je kunt vervolgens je creatie op een leuke plek neerzetten, in een speciaal Aquabeads standaardje of je plakt er een magneetstripje achter….leuk voor op de koelkast!

Verschillende sets

Er zijn veel verschillende soorten sets te koop, denk aan starterssets voor wie nog nooit met Aquabeads geknutseld heeft tot aanvullingen voor kinderen waarbij de balletjes op zijn. Die aanvullingen worden ook weer steeds vernieuwd, want zo zijn er in plaats van de bekende ronde balletjes nu bijvoorbeeld ook stervormige parels. Die zien er weer heel anders uit wanneer je helemaal klaar bent, dus zo blijf je lekker bezig met dit super leuke speelgoed!

Ook heb je mooie doorschijnende parels, glanzende parels of pastelkleuren. Ook zijn er Aquabeads themasets, zoals Finding Dory. Je krijgt dan vis-vormpjes en de kleuren om Dory en andere vissen mee te maken. Leuk voor kinderen die fan zijn! Bijzondere Aquabeads thema’s zijn bijvoorbeeld sprookjes, juwelen, Frozen, Minnie Mouse en Cars.

Heb je al ooit van Aquabeads gehoord? Het is een van de grootste knutselrages van de afgelopen jaren en dan is niet zonder reden. Lees maar mee!

Voor welke leeftijd?

Aquabeads zijn geschikt voor kinderen vanaf vier jaar, maar bij jonge kinderen is het wel goed om toezicht te houden. Er zitten natuurlijk veel kleine onderdelen bij en de pareltjes zien er mooi kleurig uit. Ze lijken zelfs een klein beetje op Dummy’s, dus wel verstandig om je kindje uit te leggen dat ze écht niet eetbaar zijn.

Vanaf vier jaar kan je kind wel goed vooruit met het leggen van de parels en het sprayen van water, dus het is een super leuk verjaardagscadeautje ook!

Veel knutselplezier!

Heb je al ooit van Aquabeads gehoord? Het is een van de grootste knutselrages van de afgelopen jaren en dan is niet zonder reden. Lees maar mee!


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond