Home » Coronaproof uitje: Een autopuzzeltocht langs forten en bunkers!

Coronaproof uitje: Een autopuzzeltocht langs forten en bunkers!

Helaas is er nog een heleboel gesloten en zijn er maar weinig dingen die je kan doen. Een autopuzzeltocht langs forten en bunkers, een coronaproof uitje!

Helaas is er nog een heleboel gesloten en zijn er maar weinig dingen die je kan doen. Maar toen zagen we dit voorbij komen! Een autopuzzeltocht langs forten en bunkers. En laten bunkers nou een favoriet onderwerp zijn bij onze zoon. Tijd om de auto in te stappen en op pad te gaan!

Downloaden en gaan

Op de website van autopuzzeltocht staan er verschillende tochten die je kan rijden. Wij gingen voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een tocht langs forten en bunkers. Regelmatig gaan wij op bunkerjacht, dus dit gaan ons kinderen ook helemaal geweldig vinden. Op de website bestel ik de route en download ik het Roadbook. Laat de tocht maar beginnen!

Helaas is er nog een heleboel gesloten en zijn er maar weinig dingen die je kan doen. Een autopuzzeltocht langs forten en bunkers, een coronaproof uitje!

Een roadbook vol vragen, puzzels en een bingo

In het roadbook staat wat je van de autospeurtocht kan verwachten en een aantal regels. Daarna vind je 22 vragen die je samen moet proberen te beantwoorden. Tussen de vragen door staan ook puzzels en breinbrekers. Super leuk, maar nog wel te lastig voor onze 7-jarige. Daarna vind je een routebeschrijving en natuurlijk de fotobingo! De bingo heb ik voor elk kind extra uitgeprint. Zo konden ze allebei hun eigen bingokaart aankruisen. Scheelt weer ruzie op de achterbank. Na een tas vol eten en drinken te hebben gepakt kunnen we gaan! Bunkers, we komen eraan! Laat de autopuzzeltocht maar beginnen.

Plekken waar je normaal nooit zou komen

We starten op een parkeerplaats in Gorinchem en komen al snel de eerste vraag tegen. Ik lees de vraag voor en met zijn allen gaan we op zoek naar het antwoord. Ondanks ze nog niet kunnen lezen, kunnen ze wel goed luisteren en daardoor de vragen oplossen. Zo doe je het echt samen. De eerste foto op de kaart is al gevonden en vol enthousiasme rijden we verder. We rijden weggetjes in die we normaal nooit zouden nemen. We komen langs plekken die we nooit zo hadden gevonden. Wat super leuk is dit! De kinderen vinden deze autospeurtocht helemaal geweldig.

Helaas is er nog een heleboel gesloten en zijn er maar weinig dingen die je kan doen. Een autopuzzeltocht langs forten en bunkers, een coronaproof uitje!

Uitstappen of doorrijden

De dag die we hadden gekozen was koud en winderig. Het was niet altijd lekker om de auto uit te gaan. Gelukkig hoeft dat ook niet en kan je er ook voor kiezen om gewoon lekker in die auto te blijven zitten. Wanneer het kon, gingen we er wel even uit. Om het fort te bekijken, even iets te eten of natuurlijk de plassen. Gelukkig waren er genoeg plekken waar je dat kon doen. Uiteindelijk hebben wij de hele middag genoten van deze tocht. Je kan er zo lang of zo kort over doen als je zelf wil. Wij hebben ervoor gekozen om af en toe lekker uit te stappen en de forten te bekijken. Heerlijk!

Niet alles gevonden tijdens de autopuzzeltocht

Helaas is er nog een heleboel gesloten en zijn er maar weinig dingen die je kan doen. Een autopuzzeltocht langs forten en bunkers, een coronaproof uitje!

Helaas hebben we niet alles van de bingokaart gevonden. Dat was wel even een teleurstelling. En dat lag niet aan ons, want ook vrienden van ons (die dezelfde tocht hadden gedaan) hebben niet alles gevonden. Een tip dus voor de website: Check even of alle foto’s nog te vinden zijn of geef in het roadbook aan waar je een foto kan vinden. Zeker met jonge kinderen is dit heel erg fijn. Die willen zo graag bingo krijgen!

Is de autopuzzeltocht een go or no go?

Ondanks we niet alles hebben gevonden, vonden de kinderen de autopuzzeltocht geweldig! We hebben een hele middag genoten van de plekken waar we langs kwamen en de dingen die we moesten zoeken. Joshua is zo enthousiast dat hij snel weer een tocht wil doen. Kort gezegd: de autopuzzeltocht geven we een go. Als je een leuk uitje zoekt in deze tijd dan is dit een aanrader. Je kan zelf beslissen wanneer je gaat en hoe lang je erover wil doen. Daarnaast hebben ze nog 17 routes, dus genoeg keus.

Tijd voor een ander uitje? Ga voor de autopuzzeltocht!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond