SoooooooCool!
CoolSafety heeft onder de naam Koppie Erbij een koptelefoon ontwikkeld voor kinderen; CoolKid. Het doel is om kinderen zich beter te laten concentrern doordat ze meer afgesloten zijn van prikkels van buitenaf. De koptelefoon is voor kinderen vanaf 3 jaar. Wij mochten hem testen!

Het oog wil ook wat…

Het valt gelijk op dat de verpakking van de koptelefoon ontwikkeld is met oog op de doelgroep! Leuk! Aan de voorkant van het doosje kun je het product zien. Je weet dus gelijk waar het over gaat. Aan de achterzijde heb je een korte uitleg waardoor je meteen kunt zien waarvoor hij bedoeld is. Aan de ene zijde van het doosje is een raadsel doolhof waar je met pen of stift een poppetje naar de uitgang kunt leiden door de goede weg te nemen. En aan de andere kant wordt je uitgedaagd een tekening te maken. Hierbij is rekening gehouden met reclame maken doordat ze je uitdagen een poppetje te versieren, er een foto van te maken en deze op Facebook te posten. Slim!

Maar al met al een hele leuke verpakking waar je meteen ziet wat je hebt, weet waarvoor het is en gedacht is aan de doelgroep! Leuk en vrolijk om te zien maar toch rustig en duidelijk naar mijn mening.

Lees ook: Gehoorbescherming voor kinderen even onmisbaar als zonbescherming?

De koptelefoon zelf is ook netjes. Het is geen schreeuwerig geheel maar er wordt met het zelfde plaatje en dezelfde kleuren gewerkt als bij de verpakking. Echt één geheel. Er zit een handig tasje bij waar je de koptelefoon in kunt bewaren en op het tasje kun je je naam schrijven.

Tijd om te testen…

Mijn dochter wordt volgende week 3 maar past de koptelefoon goed. Hij gemakkelijk in grootte te verstellen. En hij kan zo groot dat ik hem zelf ook op kan. En omdat ik de test niet volledig wil laten afhangen van mijn 3 jarige heb ik hem tijdens het schrijven van deze blog zelf eens opgezet.

Draagcomfort en werking CoolKid

Mijn dochter vond het best wel cool om hem op te hebben. Hij zat netjes, aangesloten en niet wiebelig op haar hoofd. Ze zei me er geen last of pijn van te hebben. Ik heb haar wat teken opdrachtjes gegeven. Deze heeft ze uitgevoerd met en zonder koptelefoon. Ik zag duidelijk dat ze met de koptelefoon zich beter bij de opdracht kon houden. Doordat er minder afleiding van buitenaf binnenkomt was ze gefocust en deed ze dingen sneller dan zonder koptelefoon. Ze gaf aan mij wel te horen praten maar kon me niet goed verstaan. De koptelefoon houdt dus echt niet al het geluid weg maar zorgt wel voor minder intense prikkels.

Zelf ervaar ik dit ook. Ik zit te typen terwijl mijn man achter mij de vaatwasser doet. Vaag hoor ik hier wat geluid van maar het leidt me niet af. Ik vind dat de koptelefoon na een tijdje onderaan mijn oren iets begint te drukken. Niet pijnlijk maar wel voelbaar. Al met al moet ik stiekem zeggen dat het best wel fijn is om iets te kunnen doen en je daarbij een beetje meer af te kunnen sluiten van de buitenwereld. Ik denk dat mama hem voorlopig meer gebruikt dan de kleine meid maar deze gaan we zeker bewaren tot de schooltijd!

Winactie oorkap tegen prikkels

De CoolKid oorkap tegen prikkels is zowel voor thuis als op school een handig hulpmiddel om de concentratie te bevorderen. Wil je ook een CoolKid? Doe mee met de winactie en wie weet heb je ‘m gratis en voor niets!

Als abonnee, ben je als eerste op de hoogte van nieuwe artikelen en winacties die online komen. Lees je dit artikel mobiel dan scrol je naar beneden en via een desktop vind je het formulier rechts. Vergeet je aanmelding niet te bevestigen!

Uit alle aanmeldingen die beide stappen hebben uitgevoerd wordt een Koppie Erbij CoolKid kinderoorkap geloot.





••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks (te herkennen aan een *). Dit betekent dat als jij hier op klikt, ik daar mogelijk een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra, maar levert mij wel een kleine vergoeding op. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Dit beïnvloed mijn mening echter niet. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

 



Author

Ik ben Lisanne, trotse mama van 2 fantastische meisjes. Besmet(telijk) met het (heerlijke) draagvirus! Op de rug, heup of buik en geknoopt in de mooiste doekjes! Ik geniet elke dag dat ik mijn meisjes dragen mag! Graag neem ik jullie mee in mijn draagavonturen, grappige verhalen maar ook om jullie te informeren en dingen te leren. Want zoals ik al zei, het kan besmettelijk zijn..

6 Comments

  1. Mijn zoontje heeft moeite om zich goed te concentreren op school. Hij heeft nog geen koptelefoon, maar ik zit er wel steeds meer aan te denken om er eentje aan te schaffen. Er een winnen is natuurlijk nog mooier 😉

  2. Ik zou zooooo graag willen winnen! Mjjn zoontje (3 jaar)is hoog sensitief en krijgt vaak teveel prikkels binnen waardoor hij na een dagje school of kinderdagverblijf te geprikkeld is en boos en opstandig word. Hierdoor is hij dan in de avond boos en wil niet meer eten of slalen. Echt een ramp is het! Als hij naar zijn vader is geweest is dit helemaal erg omdat hij drukke dingen doet zoals naar monkey town. Vervelende is dat vader er geen rekening mee houd. Als hij deze op zou kunnen doen is het misschien beter voor me zoontje door minder prikkels! Lets hope so!

  3. Hille Morel Reply

    Wat een leuk bureautje. Dat ziet eruit als een pallax ikea kast maar hoe heb je dat blad ernaast gedaan??

  4. Ik doe heel graag mee voor mijn meisje, die ook Lisanne heet :). Ze is snel afgeleid en wordt dan dus ook boos omdat ze uit haar concentratie gehaald is. Deze oorkappen zouden haar best eens goed kunnen helpem

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
%d bloggers liken dit: