Home » SmartMax My First; constructiespeelgoed voor peuters

SmartMax My First; constructiespeelgoed voor peuters

Ben je op zoek naar speelgoed voor peuters? Vind je kleintje het leuk om te bouwen? Dan verdient het magnetisch constructiespeelgoed van SmartMax zeker een plekje op het verlanglijstje. Het is leerzaam, maar tegelijkertijd ook gewoon leuk om mee te spelen.

SmartMax constructiespeelgoed

Het stimuleert logisch denken, vormherkenning, motorische vaardigheden, samen spelen, tellen, maar ook de fantasie en creativiteit van een kind. Er zijn verschillende collecties:

  1. My First
  2. Ball Runs
  3. Vehicles

Elke collectie heeft weer een aantal spellen. Met de Ball Runs spellen ga je aan de slag met buizen om zo een tof ballenbaan te bouwen. Met de Vehicles kun je de stoerste wagens en treinen samenstellen die werken met een pull back systeem. Voor deze review hebben we een My First spel gekregen om te testen; Totem.

My First: Totem

De naam My First zegt het al. Deze collectie is heel leuk voor de jongsten onder ons om op een laagdrempelige manier kennis te maken met magnetisch constructiespeelgoed. Er is een prominente rol aanwezig voor dieren die ze in het echt kennen zoals boerderij- en wilde dieren (dierentuin), maar ook dieren die ze uit voorleesboeken of kinderfilmpjes kennen zoals dinosaurussen.

Totem is vanaf 1,5 jaar tot een jaar of 5 geschikt. De allerkleinsten zullen hun creativiteit er op los laten terwijl oudere kindjes al aan de slag kunnen met de opdrachten. Wat dat betreft lijkt My First: Totem op de spelletjes van grote broer SmartGames.

Totem spelen

Het spel bestaat uit 8 onderdelen en 12 bladen met in totaal 24 opdrachten. De onderdelen zijn vrij op elkaar te stapelen. Zo kun je je eigen totem opbouwen. Om gerichter aan de slag te gaan, kun je de opdrachten inzetten. Je begint bij niveau 1 en werkt zo gaandeweg naar 24. De moeilijkheidsgraad wordt zo langzaam opgebouwd.

Sem is nu 3 en begint langzamerhand interesse te krijgen in de opdrachten, maar als hij bij niveau 1 moet beginnen raakt hij die ook snel weer kwijt. Liever stapelt hij alles zo hoog mogelijk op en begint daarom pas bij de laatste 5 opdrachten. En dat is ook helemaal prima. Dat is juist het leuke van dit soort spellen, vind ik.

Constructiespeelgoed voor peuters

Het speelgoed van SmartMax is kleurrijk, magnetisch en perfect voor jonge kinderen. Het kan allemaal tegen een stootje en stimuleert kinderen op vele manieren. Naast deze aspecten die ik (vooral als ouder) fijn vind, zie ik dat mijn kind er vooral veel plezier van heeft. Hij kan zijn creativiteit kwijt en speelt er graag mee. Door de opdrachten verveelt het spel Totem niet snel en kan het met hem meegroeien.

Kijk hier voor een bestuurbare auto review.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond