Home » Carnaval: Het verkleedfeest van het jaar!

Carnaval: Het verkleedfeest van het jaar!

Het staat weer bijna te gebeuren. Het meest uitbundig volksfeest van Nederland vindt dit jaar plaats van 23 t/m 25 februari 2020. Een volksfeest dat vooral in bepaalde gebieden van Nederland uitbundig gevierd wordt met feesten en optochten. En als we aan carnaval denken dan denken we natuurlijk meteen aan verkleden!

Verkleedfeest

Voor menig ouder is dit los van deze dagen ook een hot item in huis. Teminste, mijn dochters zijn groot fan en verkleden zich het liefst dagelijks. En hoe leuk is het, dat er tijdens het carnaval feest door iedereen verkleed mag worden!

Tijdens carnaval optochten maken verenigingen de mooiste praal wagens. Daarbij passende kostuums kunnen dan natuurlijk niet ontbreken. Het kleurrijk geheel wordt afgemaakt met een horde aan toeschouwers die ook hun beste outfit uit de kast gehaald hebben.

Fantasie

Verkleden kan op allerlei manieren. Gewoon lekker de gekste kleding uit je kast met elkaar combineren of eens in de huid kruipen van dat figuur of beroep dat je altijd al hebt willen zijn. Dat laatste maakt verkleden voor kinderen natuurlijk zo magisch. Want hoe leuk is frozen? En als je jezelf dan even een ware Elsa mag voelen in zo een prachtige blauwe jurk dan is dat natuurlijk fantastisch. Alles is voor kinderen nog zo heerlijk echt. Als mijn dochter zich verkleed als politie agente dan krijg ik bijvoorbeeld om het minste of geringste een boete uitgeschreven.

Carnaval

En ja, ook dat hoort bij carnaval. Je kunt je afvragen of het, het magische gevoel is dat een outfit met zich meebrengt of de hoeveel drank die er gezellig genuttigd wordt. Maar menig dame of heer die verkleed is als agent zal aan het einde van de avond iemand bekeurt of in de boeien geslagen hebben. Elke cowboy heeft met een lasso staan zwaaien, doornroosje zal minstens 3x wakker gekust zijn en Elsa heeft vol passie mee staan zingen op ‘Let it go’. Want wat is het heerlijk om op te gaan in de gezelligheid, in je prachtige kostuum en even terug te gaan naar dat magische gevoel dat verkleden met zich meebrengt.

Vrolijk feest

Verkleden en carnaval vieren kun je zo gek maken als je zelf wilt. Hierdoor kun je een manier vinden die bij jou past en waar jij van geniet. Dus duik jij in dat uitdagende zusterpakje of voel je je beter bij gewoon wat gekke kleuren en prints bij elkaar, alles kan! Wij slaagden weer op Carnavalskleding.nl. Hier vind je voor jong en oud kostuums in allerlei thema’s en in verschillende prijs categorieën. Van Addams Family kostuums tot Waar is Wally outfits.

Ingetogen of flink uitpakken, alles kan! Je maakt je outfit er helemaal af met een leuke pruik, een gek masker, bijpassende kousen of een geschminkt gezicht. Gelukkig is dit natuurlijk niet alleen voor carnaval. Want dit vrolijke feestje wordt niet standaard in heel Nederland gevierd. Maar ook voor elk ander verkleed feestje of elk kind dat van verkleden houdt kun je er heerlijk slagen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond