Home » De leukste cadeautjes om aan jezelf te geven

De leukste cadeautjes om aan jezelf te geven

Wie houdt er nu niet van cadeautjes? Het idee dat iemand tijd en moeite heeft gedaan om iets voor mij te verzinnen, vind ik goud waard. De voorpret van het kopen van iets voor iemand anders en het plezier van de ander bij het uitpakken zijn mij overigens ook veel waard. Ze zeggen niet voor niets dat geven leuker is dan krijgen. Waarom geven we onszelf dan niet vaker cadeautjes? Wat zou nou leuk zijn om van jezelf te krijgen? Ik heb daar wel wat ideetjes over.

Symbolisch cadeau

Symboliek geeft betekenis aan alledaagse voorwerpen of gebeurtenissen. Zo hebben wij beide een sleuteltje van ons slotje dat we in Venetië hebben vastgemaakt. Toen mijn dochter onlangs vroeg waar die sleutel nou van is, dan ben ik in no time weer terug in het zonnige Italië. Heerlijk!

Van armbanden tot horloges, symboliek kun je ook heel mooi verwerken in een sieraad. Denk aan een moedermelk sieraad of een zilveren armband laten graveren met de namen van je kindjes of datum van betekenis. Ik ga niet de deur uit zonder sieraden en zo heeft het verschillende functies. Nuttig, mooi en een aandenken. Wat mij betreft is een sieraad daarom een perfect cadeau om aan een ander te geven, maar ook om jezelf mee te verwennen.

Een ander leuk symbolisch cadeau is een stadposter van de stad waar je kinderen zijn geboren, je je lief hebt ontmoet of waar je je studententijd hebt doorgebracht. Van welk moment wil jij een mooie herinnering?

Zelfontwikkeling

Welk cadeau is nu beter dan een betere versie van jezelf? Eén die kan autorijden, tekenen, haken, bakken of wat het ook is dat je graag wilt leren. Gun jezelf die cursus, lessen of workshop. Tuurlijk moet je zeker blij zijn met jezelf, maar er is niets mis met zelfontwikkeling. Je zult jezelf zo dankbaar zijn. Ik ben nog steeds zo enorm blij dat ik mezelf vorig jaar autorijlessen cadeau hebt gedaan. Je bent trots op je nieuwe vaardigheden en je gunt jezelf hiermee ook tijd voor jezelf. Als drukke moeder is dat meer dan welkom.

Tijd voor jezelf

Een andere manier om tijd voor jezelf te creëren is om die bewust in te plannen. Maak daar afspraken over met je partner en slaap uit, lees een boek, duik in bad of pak de trein naar een onbekende stad. Hoewel ik zeker heel erg geniet van bewust tijd vrij maken voor mijn partner en vrienden, betekent me-time automatisch ook dat ik alleen ben. Echt even tot rust en jezelf helemaal opladen. Jij, jezelf en je gedachten. Ik krijg dan de mooiste inzichten en ideeën.

Een lege agenda

Tsja.. tijd is een constante factor in het leven van moeders die er zo mee moeten jongleren. Je kunt mij niet blijer maken dan met een lege agenda in het weekend. Soms ben je geneigd om van alles te willen doen omdat je dan vrij bent, maar hoe vrij ben je daadwerkelijk als je van hot naar her aan het vliegen bent? Gun jezelf de vrijheid van een lege agenda. Een mooi cadeau nietwaar?

Gun het jezelf

Een cadeau voor jezelf hoeft zeer zeker niet een diepliggende gedachte te hebben. Wat zou je graag willen kopen, maar vond je tot nu toe te duur of onnodig? Als je het jezelf kunt veroorloven, koop het! Is het een heerlijk, maar best wel dure Rituals geurkaars? Nieuwe kussens voor op de bank? Ik trakteerde mezelf dit weekend op olijven van de markt. Je weet wel, die hele grote, veel smaakvollere, maar ook veel duurdere exemplaren dan de supermarkt. En man wat heb ik er van genoten! Juist omdat ik het mezelf bewust cadeau hebt gedaan, heb ik er meer van genoten dan wanneer het gewoon een item op mijn boodschappenlijstje zou zijn geweest. Het hoeft dus zeker ook niets groots te zijn.

Cadeautjes voor jezelf

Het is belangrijk om jezelf af en toe te trakteren op een leuk cadeautje. Of dat nu symbolisch is of uit de winkel komt, maakt dan niet uit. Waar word jij blij en gelukkig van? Regel het of koop het. Het scheelt je veel frustratie met hints geven aan je wederhelft die niet worden opgepakt. 😉

 

 

Like it? Pin it!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond