Home » Cadeautip voor Sinterklaas: een mooi prentenboek voor meisjes (én jongens)

Cadeautip voor Sinterklaas: een mooi prentenboek voor meisjes (én jongens)

Sinds vorig jaar volgen we de vier cadeautjesregel bij het geven van cadeautjes voor Sinterklaas. Enerzijds geeft het houvast bij het kopen van de cadeau’s, anderzijds voorkomt het overprikkelde kinderen die van gekheid niet weten welk cadeau ze nu weer moeten openmaken. Eén van de regels is dat je ze iets om te lezen geeft. Een (prenten)boek als cadeautip voor Sinterklaas dus. Laat ik daar met de boeken van Mo’s Daughter, prentenboeken met meisjes in de hoofdrol, een toffe betaalbare tip voor hebben.

De vier cadeautjesregel

Eerst leg ik graag in het kort uit wat deze regels inhouden. Zoals je zou verwachten draait het om 4 regels:

•Iets dat ze willen
•Iets dat ze nodig hebben
•Iets om aan te trekken
•Iets om te lezen

Deze kun je gebruiken als houvast bij het kopen van cadeautjes voor Sinterklaas, maar ook andere feestelijke momenten.

Lees ook: De 11 leukste speelgoed verzameltrends die het perfect doen als schoencadeautje

De meisjes van Mo

Recent leerde ik een aantal meisjes kennen die staan te popelen om wat kinderhartjes voor zich te winnen. Het zijn Mila, Cato, Wies, Suus en Maan. Wat ze zo bijzonder maakt, is dat ze eigenzinnig, zelfstandig en sterk zijn. De verhalen die ze mee maken zijn zonder ouderwetse typeringen. Alleen daarom al verdienen ze een plekje op je verlanglijst.

Missie van Mo’s Daughters

In de eerste jaren van hun leven vormen meisjes een beeld bij wat meisjes en vrouwen kunnen, mogen en hoe ze zich (moeten) gedragen. Een beeld bij hun eigen talenten, wensen en mogelijkheden. Dan nestelt zich bij velen de stem in het achterhoofd die tegenhoudt en afremt.

Juist daarom heeft Mo’s Daughters als missie om verhalen te vertellen die meisjes groot maken, niet kleiner. ‘Als ze het ziet, kan ze het zijn’. Typische stereotyperingen waarbij de moeder zorgt en vader werkt worden hierbij expres vermeden.

Lees ook: Dit is wat ik het lastigst vind aan moeder zijn

Meet the girls

Zich trouwens onbewust van die taak maken de meiden avonturen mee zoals alle kinderen die wel willen beleven. Ze hebben elk een ander karakter dat als een rode draad door hun verhalen heen loopt:

Zo is Mila de avonturier. Zij laat zien dat je ook in en om het huis spannende dingen kunt beleven.

Cato is een wetenschapper in de dop. Zij lost raadsels op die iedereen, groot en klein, zich afvragen. Zo onderzoekt ze in haar eerste twee boeken hoe je erachter komt of het lampje in de koelkast echt wel uit gaat en hoe een regenboog werkt.

Super Suus is een superheld met de beide benen op de grond. Alle meisjes kunnen zich in haar herkennen.

Maan is een echte ontdekkingsreiziger. Zij laat zien dat je om op reis te gaan niet echt een koffer hoeft te pakken.

Tot slot is er nog de eigenwijze peuter Wies. Tegen haar kinderlijk eenvoudige logica kun je gewoon niet op. Haar ouders ook niet. Dus gaat ze, hup, in pyama naar school.

Lees ook: Voorleesboek met illustraties van patchwork: Bzzz in het bos

Vrolijk en kleurrijk

Elk karakter heeft op dit moment twee boeken, maar de bedoeling is natuurlijk om dit uit te breiden naar meer! Daar kan ik alleen maar heel blij van worden. Zeker gezien de prijs van maar €9,99 per boekje.

De verhalen en tekeningen zijn vrolijk, kleurrijk en aangepast aan het niveau van de kleine lezertjes. Zo zijn de boekjes van Wies (0+) veel kleurrijker en met minder tekst dan de boekjes van Mila (2-6).

Een toffe aanvulling op het verhaal vind ik de vragen en opdrachten aan het eind van het boekje. Een leuke manier om nog even met elkaar te kletsen en het verhaal af te sluiten.

Cadeautip voor Sinterklaas

De boekjes zijn (niet onbelangrijk!) leuk om uit voor te lezen. Beginnende lezers kunnen er trouwens ook mee uit de voeten. Mijn eigen Mila leest er vlot uit voor. Omdat ze maar €9,99 zijn ze perfecte cadeautjes voor Sinterklaas.

Hoewel de hoofdrollen alleen voor meisjes zijn wegegelegd, zijn dit zeker boekjes die jongens ook kunnen waarderen. Kinderen zijn op deze leeftijd nog helemaal niet bezig dat raar of opvallend te vinden. Precies het juiste moment dus voor een prentenboek van Mo’s Daughters.

 


Leestip! In dit artikel kun je meer lezen over de vier cadeautjesregel en geef ik nog meer inspiratie voor cadeautjes.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond