Home » Cadeautip: Totum knutselpakketten voor meisjes

Cadeautip: Totum knutselpakketten voor meisjes

Totum knutselpakket voor meisjes

Wij mochten twee knutselpakketten van Totum uittesten die speciaal waren afgestemd op mijn 4-jarige dochter. Erg fijn, want zo weet je zeker dat ze er ook echt iets aan heeft en het niet nog veel te moeilijk voor haar is.

Unicorn Pixel Paint

Het eerste pakketje dat mijn dochter uit wilde proberen was uiteraard de eenhoorn: de Unicorn Pixel Paint. Eenhoorns zijn al een tijd populair, en ook dit 4-jarige meisje is er gek op! Het pakketje is een soort diamond painting alleen dan met foam stickers.
In het pakket vind je 3 kaartjes, 3 stickervellen en de beschrijving. Dit laatste heb je eigenlijk niet eens nodig, want het wijst zich allemaal vanzelf. Er zijn rode, blauwe en gouden stickers die allemaal een iets andere vorm hebben. Deze plak je vervolgens op de juiste plek op de kaartjes.


Ik moet eerlijk zeggen dat mijn dochter er binnen 5 minuten al klaar mee was, omdat het teveel stickers waren die opgeplakt moesten worden. We begonnen met de regenboog, maar na de blauwe rij was ze haar concentratie alweer kwijt.

Frozen 2 Sister Love Jewels

Het tweede pakket was een sieraden DIY van Frozen 2: Sister Love Jewels. Je kan hiermee een ketting maken en twee verschillende armbanden. In het pakket vind je de beschrijving, een stickervel, verschillende kralen, sluitingen en touw.
Wij begonnen met de ketting, wat verrassend snel ging. Het is de bedoeling dat je de kralen in de juiste volgorde over het lint heen schuift, met in het midden een medaillon. Hier plak je een sticker op gevolgd door een beschermlaag, en klaar is je ketting!

Totum knutselpakket voor meisjes

Daarna wilde ze ook nog graag een armband maken, deze was iets meer werk. Het is vooral belangrijk dat de kralen in de juiste volgorde geplaatst worden, als je de beschrijving wilt volgen natuurlijk. Sommige kralen waren vrij klein, hierbij heb ik haar dus wel moeten helpen. Ook bij de armband plak je vervolgens weer stickers op de betreffende kralen, echter vond ik de stickers niet heel mooi passen. Het is de bedoeling dat je ze op de voor- en achterkant van de grote kraal plakt, maar het kwam telkens niet mooi uit. Echter is dit niet super storend en vond mijn dochter het helemaal geen probleem.

Conclusie

Als ik mijn dochter moet geloven vond ze het ontzettend leuk om te doen, maar zou ze de Pixel Paint zelf niet snel uitkiezen. Dit is ook mijn mening. Zeker wanneer je van je kind weet dat ze niet veel concentratie heeft, is dit misschien niet het juist knutselpakket. Maar als je kind wel lekker lang aan een stuk kan knutselen, zal het zeker een leuk cadeau zijn.
De Frozen 2 Sister Love Jewels sieraden maken vond ze wel echt heel leuk. We hebben nog één armband liggen die nog gemaakt moet worden, maar ik denk dat die niet lang in de kast blijft liggen! Wij geven de knutselpakketten van Totum dus zeker een Go!

Totum knutselpakket voor meisjes


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond